Demokrate o najavi da će dobiti poziv za razgovor o manjinskoj vladi: Zaslužuju naš najdublji prezir

"Prije rušenja Vlade i prije rušenja Alekse Bečića više puta smo jasno saopštili da je preduslov dijaloga unutar izborne parlamentarne većine, javno i čvrsto obavezivanje da nema pravljenja skupštinske većine sa DPS"

19672 pregleda 280 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je "svaki razgovor sa GP URA, bez garancija da neće sa DPS, koaliranje sa DPS".

Iz te partije reagovali su na najavu generalnog sekretara GP URA Milete Radovanića da će taj pokret uputiti poziv za razgovor oko formiranja manjinske vlade i Demokratskoj Crnoj Gori.

"Oni koji su sa DPS srušili izbornu volju građana, oni koji su potvrdili autentičnost prepiske u partijskim vajber grupama u kojima tvrde da samo fingiraju pregovore sa parlamentarnom većinom, oni koji su priznali da ruše Aleksu Bečića zato što im je on smetnja formiranju vlasti sa DPS, oni koji su izjavili da su u predizbornoj kampanji bili samo formalno protiv DPS-a kako bi prešli cenzus, oni koji su unaprijed dogovorili sva mjesta i pozicije sa DPS, oni koji nijesu isključili mogućnost formiranja vlasti sa DPS-om, oni koji su rušenje vlasti dogovorili u Beogradu, oni zaslužuju naš najdublji prezir", stoji u reagovanju Demokrata.

Iz Demokratske Crne Gore još jednom su podvukli da je preduslov dijaloga javno i čvrsto obavezivanje da nema pravljenja skupštinske većine sa DPS.

"Prije rušenja Vlade i prije rušenja Alekse Bečića više puta smo jasno saopštili da je preduslov dijaloga unutar izborne parlamentarne većine, javno i čvrsto obavezivanje da nema pravljenja skupštinske većine sa DPS. I tada i danas Demokratska Crna Gora je na istim pozicijama, samo što je situacija još drastičnija, jer su zajedno sa Đukanovićem najavili formiranje nove skupštinske većine."

Na kraju su poručili...

"Sretan put pajovići. Zdravo trošili pare. Vidjećemo kolika je kamata na 21 milion."

Bonus video: