DPS Cetinje: SDP-u nudimo poziciju šefa Skupštine Prijestonice i dva mjesta zamjenika gradonačelnika

Odbor DPS Prijestonice je podsjetio da su SDP-u ponudili predizbornu koaliciju u cilju, kako su rekli, stvaranja snažnog, građanskog, evropskog bloka na Cetinju, ali da je SDP to odbila

44729 pregleda 220 reakcija 79 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Cetinjski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) ponudio je večeras Socijaldemokratskoj partiji (SDP) da zajedno formiraju vlast u tom gradu, tako što će SDP-u pripasti pozicija šefa Skupštine Prijestonice i dva mjesta zamjenika gradonačelnika Prijestonice.

"U susret izboru predsjednika Skupštine (podsjećamo da rok za dostavljanje prijedloga ističe 11.02. u 15h), spremni smo da definišemo programske principe i spisak projekata iza kojih ćemo skupa stati, kao i način na koji će preostale funkcije u okviru strukture lokalne vlasti biti raspodijeljene. Prijatelji iz SDP-a, kao što smo ga skupa branili, želimo da skupa gradimo naše Cetinje. Ako, pak, smatrate da su za taj posao pozvaniji oni koje pamtimo s Belvedera, srećno vam bilo", navodi se u saopštenju Odbora DPS Prijestonice.

Oni su u saopštenju podsjetili da su SDP-u ponudili predizbornu koaliciju u cilju, kako su rekli, stvaranja snažnog, građanskog, evropskog bloka na Cetinju, ali da je SDP to odbila.

"Spremni da formiramo vlast na Cetinju isključivo sa partijama sa kojima dijelimo programska načela, nikako sa URA i Demokratama. U obavezi da preuzmemo najveću odgovornost za upravljanje Prijestonicom, jer je to izraz volje naših sugrađana, iskazane na lokalnim izborima. Spremni da sa SDP-om podijelimo odgovornost za budućnost Cetinja, a što je, nasuprot pomenutim manipulacijama, predstavnicima ove partije jasno saopšteno tokom nedavnih pregovora. Spremni da idemo u opoziciju ukoliko SDP, umjesto principijelne, programske koalicije sa DPS-om, za političke partnere izabere one koje će Cetinjani pamtiti po suzavcu i gumenim mecima 5. septembra i odluci da se Cetinjski manastir, de facto, prepiše državi Srbiji. Dokazali da nam funkcije nijesu prioritet i time što smo jedina partija koja se unaprijed obavezala da neće participirati u vršenju vlasti na državnom nivou nakon smjene Vlade Zdravka Krivokapića", navodi se u saopštenju cetinjskog DPS-a.

Bonus video: