Božović: DPS, SD, SDP i HGI do kraja dosljednji uništavanju Tivta

"Vrlo svjenso i namjermo parališu grad i nanose ogromnu štetu svim građanima Tivta, ne bi li to stanje prikazali kao našu nesposobnost"

4609 pregleda 6 komentar(a)
Božović, Foto: Facebook
Božović, Foto: Facebook

Potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović i nosilac građanske izborne liste „Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat” saopštio je da tivatska opozicija i SDP, koja je u septembru prošle godine uskratila parlamentarnu podršku manjinskoj vlasti koalicije građanskih listi NP-BF-GB u tom gradu, nastavljaju da se štetočinski odnose prema interesima Tivta.

Opozicija i SDP su naime, poslale signale da se njihovih ukupno 16 odbornika neće ni danas pojaviti na posljednjem pokušaju održavanja redovne sjednice lokalnog parlamenta koji zbog njihovog bojkota nema kvoruma za rad i ne može održati sjednicu još od septembra prošle godine. Na taj način DPS, SDP, SD i HGI pokušavaju da Tivat u vanredne lokalne izbore uvedu sa proglašenim privremenim mjerama i od Vlade raspuštenim lokalnim parlementom te imenovanim tročklanim odborom povjerenika koji će do konstituisanja novog sazova SO, po Zakonu obavljati funkciju lokalnog parlamenta. Šesnaest odbornika vladajuće koalicije NP-BF-GB je predalo inicijativu za skraćenje mandata aktuelnom sazivu SO Tivat, ali ona ne može biti usvojena ukoliko i danas ne bude kvoruma za održavanje sjednice lokalnog parlamenta.

„Štetočine, u svom maniru, kako prije tako i sad, dosljedni do kraja svom devastatorskom karakteru, ili bolje reći refleksu, iako vječno zakleti (navodno) u interes „građanki i građana” Tivta, zbog ličnih i partijskih interesa bojkotuju lokalni parlament, ne obavljaju dužnost za koju su ih, nažalost, neki građani glasali, i ne žele da omoguće da se raspravlja o bitnim temama za grad, pa čak i kada je budžet u pitanju, praktično najbitniji dokument Opštine na osnovu kojeg funkcioniše grad. Dakle, vrlo svjenso i namjermo parališu grad i nanose ogromnu štetu svim građanima Tivta, ne bi li to stanje prikazali kao našu nesposobnost. Sluge svojih centrala, osvjedočene štetočine grada Tivta, dušebrižni čuvari međuvjerskog i međunacionalnog sklada, misle da nas mogu isprovocirati podlošću karakterističnom za intelektualni deficit.”- saopštio je tim povodom Božović dodajući da DPS i SD to rade „na krlima izdaje nepomenika iz tivatskog SDP-a”.

Potpredsjednik tivatske Opštine je naveo da „SDP-DPS-SD-HGI budžet blokatori” time svjesno i namjerno blokiraju investicije, kao i da blokiraju raspodjelu 400 hiljada eura sportskim organizacijama.

„Bez budžeta nema konkursa za raspodjelu 58 hiljada eura za NVO, nema uvećanja za kulturne manifestacije sa 10 na 145 hiljada eura, nema uvećanja sredstava za Crveni krst sa 15 na 20 hiljada eura, nema geronto programa, nema besplatnog prevoza za učenike. SDP-DPS-SD-HGI uskopartijski budžet blokatori su i protiv uvećanja naknade za novorođenče sa bijednih 120 na 500 eura. Protiv su uvećanja stipendija, ali i protiv uvećanja studentskih nagrada na 1000 eura, i 100 do 200% uvećanja nagrada za najuspješnije učenike.”- nabrojio je Božović poručujući građanima Tivta da „ovako dušebrižni gradžanisti vele da Tivat mora bolje (SD – Ivan Brajović), i tako je zbog Tivta, za Tivćane (DPS – Milo Đukanović), svim srcem za Tivat (HGI), SDP odbranio grad.” On je pozvao građane da se na izborima SDP-u i opoziciuji „zahvale za sve to i za još bezbroj ograničenja i blokada koje će uslijediti do usvajanja budžeta, negdje krajem ljeta u najboljem slučaju, nakon konstituisanja vlasti poslije izbora.”

„Pobijedili smo ih kad su imali sve u svojim rukama, kad su krali, bahatili se, zloupotrebljavali položaj i sve moguće resurse, kad su vas ucjenjivali, kad su vam prijetili, kad su vam svašta lažno obećavali, kad su neke kupovali, a boga mi neke i gepekovali...Govorili smo i ranije da se centralističkim partijama ne može vjerovati, da se lokalni odbori baš ništa ne pitaju, te da su spremni radi sitnosopstvenih interesa po diktatu uništavati svoj grad. Poslije izbora više neće biti u prilici da nam koče i devastiraju razvojne potencijale, i nećemo im dozvoliti ni da se približe ovim silnim milionima koje je lokalna vlast sakupila mukotrpnim predanim radom i ispravnim odgovornim potezima, i koji će služiti isklučivo za javni interes i poboljšavanje kvaliteta života građana Tivta.”- istakao je Božović.

On je presdstavnike DPS, SD, SDP i HGI u Tivtu nazvao „veljim patriotama koje ljubav prema domovini mjere dubinom svog džepa i udobnošću fotelja, mahanjem zastava, podržavanjem lopova i kriminalaca.“

„Ti protagonisti evropskih i građanskih vrijednosti nasilnim i desničarskim ponašanjem, od svega ovdje navedenog, razumjeće bar kad im se reče, da će u pustoj želji za vlašću izgoret` ka` vladika za Lesendrom”- zaključio je Božović.

Bonus video: