SDP neće prisustvovati sjednici SO Tivat o skraćenju mandata

Iz SDP-a poručili da Tivat mora biti građanski, evropski i multietnički centar moderne Crne Gore. "A SDP će biti predvodnik tih snaga na novim lokalnim izborima", saopštili su iz te stranke

3018 pregleda 7 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Nova lokalna vlast u Tivtu je u velikom dijelu nastavila prakse zloupotrebe, revanšizma i nepotizma koje je praktikovala i stara uprava Demokratske partije socijalista (DPS) ocijenili su u tamošnjem odboru Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz te partije su pojasnili zašto njihov odbornik neće prisustvovati današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Kazali kako su još prije pola godine jasno saopštili da vlast u toj opštini ne funckioniše na način koji građani Tivta zaslužuju, sa pravom očekuju - i na način koji je dogovoren kada je stara vlast smijenjena, a novoj većini data šansa za upravljanje gradom.

"Zbog toga smo jasno zahtijevali da se postigne dogovor o širem učešću u vlasti, da odgovorni podnesu odgovornost za učinjeno ili da se mandat vrati građanima", navodi se u saopštenju.

Odlazeća lokalna vlast je, kako su kazali, nekoliko puta, veoma nekorektno, otpuživala SDP zbog ovog stava, da bi upravo danas zakazala sjednicu Skupštine sa tačkom za skraćenje mandata.

"Na žalost, za ovu sjednicu su se odlučili posljednjeg dana koji im je određen od strane Ministarstva javne uprave, prije uvođenje prinudne uprave za naš grad. Ta vrsta neozbiljnosti nekoliko gradskih čelnika, koji su se potpuno otuđili od građana, dovela je da toga da svi zajedno izgubimo godinu koja se mogla iskoristiti puno bolje", dodaju iz SDP-a.

Kazali su da je stav te partije jasan i prije pola godine i danas. "Tivat zaslužuje poštenu, otvorenu i građanima okrenutu vlast i Tivat mora biti gradjanska i evropska prijestonica Crne Gore, a ne mjesto radikalnog velikodržavnog nacionalizma, kakav je kroz određene aspekte aktivnosti dijela lokalne uprave nažalost postajao."

"Tivat zbog toga i politički i kroz opšte društvene aktivnosti mora biti građanski, evropski i multietnički centar moderne Crne Gore, a SDP će biti predvodnik tih snaga na novim lokalnim izborima. Zbog svega navedenog, odbornik SDP neće prisustovati današnjoj sjednici Skupštine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: