Mandić: Sa Đukanovićem sam se sastao samo jednom, 2008. godine

Mandić kaže da se sad, kada je Đukanović pobijeđen, neki trude da ga vrate na vlast, te poručio da DF u tome neće učestvovati

20360 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, kazao je da se sa predsjednikom države i Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem sastao samo jednom, 2008. godine.

Kazao je i da je tada došao kod Đukanovića s predsjednicma opozicionih stranaka, u trenutku "kad je Vlada Crne Gore priznavala Kosovo".

"Tada smo mu prenijeli poruku da je krenuo stranputicom koja može da bude opasna za Crnu Goru. Nikad nisam imao nikakvog drugog ni javnog, ni tajnog razgovora s njim", dodao je on.

Mandić smatra da se sad, kad je Đukanović pobijeđen, neki trude da ga vrate na vlast, te poručio da DF u tome neće učestvovati.

"Hoćemo li mu na konsultacijama reći ono što smo najavili - hoćemo. On je najveći krivac za aktuelno stanje. Ako se osvjedoči da srpski narod bude sad diskriminisan kao u vrijeme Đukanovićeve vlasti, onda moramo da preispitamo to i da razgovaramo u eventualnoj ustavnoj rekonstrukciji. Ne pristajemo da budemo majorizovani. Od 2007. do danas na nama je odgovornost da tražimo neka druga rješenja. Ako se iznevjeri izborna volja, pojaviće se određeni politički zahtjevi. Ovo je težak momenat, DF ima veliku odgovornost", kazao je Mandić.

Rekao je da su neki mediji istrgli iz konteksta njegovu današnju izjavu "Politici".

Pojedini crnogorski mediji su prenijeli da je Mandić rekao da "naše pristalice zahtijevaju da razgovaram sa Đukanovićem o novoj vladi i statusu Srba".

"Nisam tražio razgovor sa Đukanovićem, ali ako dođe do konsultacija s njim, ja i Knežević ćemo razgovarati", kazao je Mandić.

Bonus video: