Knežević: Đukanović ne može ostati na funkciji predsjednika države

"SNP ponovo bira između Mila i Momira. Sad je življa Momirova ideja", rekao je Knežević na konferenciji za medije

66152 pregleda 784 reakcija 108 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milan Knežević rekao je da čine sve da kolege iz većine shvate ozbiljnost trenutne krize i da se nadaju da će sjesti za zajednički sto i da neće biti dila sa DPS.

"SNP ponovo bira između Mila i Momira. Sad je življa Momirova ideja", rekao je Knežević na konferenciji za medije koju je održao sa predsjednikom Nove srpske demokratije i jednim od lidera DF Andrijom Mandićem.

Istakao je da Milo Đukanović ne može ostati na funkciji predsjednika države i da treba tražiti prijevremene izbore za predsjednika.

Na protestima DF, kako je kazao, neće braniti nošenje trobojki.

“Ukoliko dođe do prekrajanja izborne volje - nebitno da li će to uraditi sam Dritan Abazović ili sa nekim iz aktuelne parlamentarne većine, a u Boga se nadam da to neće biti SNP, mi ćemo izaći na ulice, blokiraćemo Crnu Goru, ključne saobraćajnice. Nećemo se skrivati iza formalnih i neformalnih udruženja, iza kakvih guma, šerpi, petardi ili ne znam čega, bićemo zajedno sa našim narodom i predvodićemo ga kao što smo uvijek radili", rekao je Knežević.

On je rekao da neće narodu braniti da dolazi sa trobojkama koje su bile simbol protesta 2020. godine, podvukavši da Demokratska narodna partija (DNP) neće biti dio nikakvih "takozvanih postkoalicionih i izdajničkih aranžmana sa Milom Đukanovićem".

Bonus video: