DPS-ova ponuda SDP-u: Rotirajući gradonačelnici na Cetinju, predsjednik Skupštine da bude iz DPS-a

"Za vrijeme trajanja dvogodišnjeg mandata nestranačke ličnosti, sa liste SDP-a, funkcije zamjenika gradonačelnika obavljaće kandidati sa odborničke liste DPS-a i obrnuto"

20144 pregleda 103 reakcija 15 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Cetinjski Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) uputio je Socijaldemokratskoj partiji ponudu za formiranje vlasti.

U ponudi se navodi da bi funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavljala nestranačka ličnost sa liste SDP-a, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS-.a.

To je na svom Tviter nalogu objavio potpredsjednik DPS-a i koordinator DPS-a za Cetinje Ivan Vuković.

"Pozivamo naše prijatelje iz SDP-a da, u interesu Cetinja i Crne Gore, na temelju principa koje su afirmisali u prethodnom periodu, prihvate našu konačnu ponudu za formiranje lokalne vlasti u Prijestonici, baziranu na sljedećim rješenjima:

1. Funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavljaće nestranačka ličnost sa liste SDP-a, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS-a.

2. Za vrijeme trajanja dvogodišnjeg mandata nestranačke ličnosti, sa liste SDP-a, funkcije zamjenika gradonačelnika obavljaće kandidati sa odborničke liste DPS-a i obrnuto.

3. Funkcija predsjednika Skupštine Prijestonice pripašće DPS-u sve četiri godine, kao partiji koja je osvojila ubjedljivo najviše glasova na posljednjim lokalnim izborima", navodi se u ponudi DPS koju je objavio Vuković.

Bonus video: