Hanegbi: Crnogorsko članstvo u NATO dodatni podstrek regionu Zapadnog Balkana

0 komentar(a)
Predrag Bošković, Cahi Hanegbi, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Cahi Hanegbi, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 25.10.2017. 17:53h

Crnogorsko članstvo u NATO predstavlja dodatni podstrek regionu Zapadnog Balkana za obezbjeđivanje trajnog mira i stabilnosti, kao i za stvaranje povoljnijeg ambijenta za strane investicije, kazao je ministar za regionalnu saradnju Izraela, Itzah Cahi Hanegbi.

On je, na sastanku sa crnogorskim ministrom odbrane, Predragom Boškovićem, istakao spremnost Izraela za produbljivanje bilateralne saradnje sa Crnom Gorom na svim nivoima.

Bošković je naglasio da Crna Gora, kao punopravna NATO članica, teži unapređenju bilateralne odbrambene saradnje sa savezničkim zemljama, kao i sa partnerima.

“On je ukazao na značaj odlične saradnje Crne Gore sa svim zemljama Zapadnog Balkana, naglašavajući da regionalna stabilnost predstavlja temelj bezbjedne Jugoistočne Evrope”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je istakao da Crna Gora i Izrael njeguju prijateljske odnose, i naglasio potrebu za jačanjem saradnje u oblasti odbrane.

On je, kako se navodi u saopštenju, informisao sagovornika o aktuelnim projektima i budućim planovima za dalji razvoj sistema odbrane Crne Gore.

Hanegbi boravi u Crnoj Gori povodom učešća na konferenciji „Kapija Balkana – Crna Gora 2017” (Gateway to the Balkans – Montenegro 2017) koja se održava u Podgorici.

Bonus video: