PZP Berane: Besplatna pravna pomoć za sve koji ispunjavaju uslove za sticanje crnogorskog državljanstva

"Besramna kampanja koju vode pojedine političke partije da je ova odluka pokušaj izbornog inžinjeringa, da će uticati na etnički sastav stanovništva, da je to urušavanje građanske Crne Gore samo govori koliko su se zatrovani mržnjom prema sopstvenim građanima i kolika je "srbofobija" prisutna u njihovim bolesnim umovima"

5275 pregleda 44 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook/ Pokret za promjene Berane
Ilustracija, Foto: Facebook/ Pokret za promjene Berane

Iz Opštinskog Odbora Pokreta za promjene (PZP) Berane najavili su da će organizovati besplatnu pravnu pomoć sa sve u tom gradu koji ispunjavaju uslov za sticanje crnogorskog državljanstva na osnovu "Odluke o izmjenama odluke o kriterijumima za utvrdjivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom", koju je Vlada Crne Gore donijela 11. februara ove godine.

"Kako je "Odluka o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom" objavljena u Službenom listu Crne Gore (Sl. list CG, br. 15/22) i stupa na snagu 19 februara 2022 godine, pravni tim OO PZP Berane će pružiti besplatnu pravnu pomoć svim našim sugrađanima koji ispunjavaju izmijenjene uslove za sticanje crnogorskog državljanstva i tako im omogućiti konačno ravnopravan položaj u društvu, jer su se svih ovih godina osjećali kao građani drugog reda. Da bi neko dobio državljanstvo naše države, umjesto dosadašnjih deset godina stalnog boravka dovoljno je da ima pet privremenog i pet stalnog. Ova odluka Vlade Crne Gore je i u svemu u skladu sa Evropskom konvencijom o državljanstvima tako da je ni jedna vlast ne može osporiti iako već ima takvih najava" - saopšteno je iz OO PZP Berane.

Oni tvrde kako je "zadnjih par dana primjetna je koordinisana i horska histerija poraženih režimskih partija koji uz podršku potplaćenih analitičara pokušavaju da zaplaše državni organe da primjenjuju "Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom" koja je donešena na sjednici Vlade Crne Gore.

"Radi se o građanima naše države koji decenijama žive na ovim prostorima koji su zbog nesrećnih ratnih okolnosti svoj spas '90 godina našli u Crnoj Gori, a neki se i vratili na svoja vjekovna ognjišta. Besramna kampanja koju vode pojedine političke partije da je ova odluka pokušaj izbornog inžinjeringa, da će uticati na etnički sastav stanovništva, da je to urušavanje građanske Crne Gore samo govori koliko su se zatrovani mržnjom prema sopstvenim građanima i kolika je "srbofobija" prisutna u njihovim bolesnim umovima" - saopštili su iz OO PZP Berane.

Dodaju da Odluka o izmjeni odluke o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom znači pravo na jednake uslove života nasih sugrađana, pravo na mogućnost zapošljavanja u javnom sektoru, zdrastvenu njegu i sve ono što čini normalan život svakog čoveka u 21 vijeku.

"Cijela hajka poraženih je samo zbog toga sto se ova odluka odnosi najvećim dijelom na raseljene ljude iz Bosne i Hercegovine i Srbije, zato što su većina njih srpske nacionalnosti što je samo nastavak antisrpske kampanje koja se proteklih mjeseci perfidno vodi sa više udruženih dobro poznatih adresa. Svi nasi sugrađani mogu sve nedoumice i pomoć oko prikupljanja dokumentacije dobiti u kancelariji OO PZP Berane svakog dana od 10h-14h" - poručili su iz OO PZP Berane.

Bonus video: