Demokrate: Đukanović pokazao šta misli o taster poslanicima DPS-a

"DPS pominje odbranu Crne Gore i njenih interesa, plače za Cetinjem i državom, dok snažno grli SNP bez obzira na njihove stavove, koje smo čuli od Jokovića, da su Crnogorci nastali 1942. godine", navode iz Demokrata

11682 pregleda 138 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) nikako ne može da dođe sebi i prihvati da su politička prošlost i da im ništa neće pomoći da se vrate na vlast, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

"Onaj ko ide stazama Demokrata na pravom je putu, to dobro znaju svi građani koji su ovih dana ustali da odbrane izbornu volju. Masovni protesti širom Crne Gore jasno pokazuju ko nastavlja pravim putem, a ko je zalutao. DPS nikako da dođe sebi i da prihvati realnost da su politička prošlost i da im nikakve izdaje, prodaje, milioni neće pomoći da se vrate na vlast", navode iz Demokrata u reagovanju na jučerašnje saopštenje cetinjskog odbora DPS-a.

Kazali su kako je pohvalno što su u DPS-u, koji "gubi vlast u svim gradovima", a sada i na Cetinju, svjesni da su Demokrate "glavni krivci za njihov politički sunovrat".

"Tamo gdje su Demokrate, DPS-a nema i neće ga biti. Poniženje koje im je priredio predsjednik partije, vrativši Zakon o lokalnoj samoupravi, jasno pokazuje šta i on misli o njegovim 'taster poslanicima i odbornicima'. Pretvorio ih je u poslušnike i klimače glavom. Sad ih je i vratio na popravni".

"DPS pominje odbranu Crne Gore i njenih interesa, plače za Cetinjem i državom, dok snažno grli SNP bez obzira na njihove stavove, koje smo čuli od Jokovića, da su Crnogorci nastali 1942. godine. 'Prvi pojam i prvi natpis o crnogorskoj naciji, znate kad je bio? U okupiranoj Crnoj Gori 1942. godine na Cetinju. Tada su se Crnogorci kao nacija pomenuli prvi put. Ako neko donese jedan dokaz, ajde... Prije nego što pokrenemo dijalog, mi moramo ispraviti sve istorijske falsifikate', kazao je Joković u maju prošle godine. Neka je vama sa srećom vaš povratak na fabrička podešavanja, duvanje u nacionalističke trube, traženje novih neprijatelja. Za vas je kasno da se vratite na pravi put", zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: