Hrebičkova: Svaka vlada koja bude proevropski orijentisana imaće punu podršku Češke

"Sagovornici su razmijenili informacije o najvažnijim događajima u proteklom periodu u Crnoj Gori, a poslanik Konatar je upoznao ambasadorku sa konceptom evropske vlade sa jasnom agendom usmjerenom ka evropskim integracijama, reformi i borbi protiv organizovanog kriminala", saopšteno je iz Građanskog pokreta URA

8076 pregleda 41 reakcija 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: URA
Sa sastanka, Foto: URA

Svaka vlada koja bude proevropski orijentisana imaće punu podršku Češke Republike na tom putu, saopštila je ambasadorka Češke, Janina Hrebičkova.

Iz Građanskog pokreta URA je saopšteno da su se predsjednik Kluba poslanika "Crno na bijelo", Miloš Konatar i sekretarka Kluba poslanika, Aida Batilović sastali danas sa Hrebičkovom i njenom zamjenicom, Petrom Ali Dolakovom.

"Sagovornici su razmijenili informacije o najvažnijim događajima u proteklom periodu u Crnoj Gori, a poslanik Konatar je upoznao ambasadorku sa konceptom evropske vlade sa jasnom agendom usmjerenom ka evropskim integracijama, reformi i borbi protiv organizovanog kriminala. Tom prilikom je napomenuo da je glavni cilj nakon izbora ispunjen, dogodile su se političke promjene ali se mora nastaviti dalje kako bi Crna Gora u najskorijem roku postala članica Evropske unije i da se period stagnacije ne smije nastaviti", ističe se u saopštenju URA.

Iz te partije su dodali da je "Konatar upoznao ambasadorku sa dosadašnjim aktivnostima kada su u pitanju inicijalni razgovori sa političkim akterima i obavljenim konsultacijama o programskim načelima i prioritetima buduće Vlade".

"Ambasadorka Hrebičkova se zahvalila na pruženim informacijama i pozdravila napore koje URA i njen lider Dritan Abazović ulažu kada su u pitanju demokratski i evropski procesi u Crnoj Gori i kazala da će svaka vlada koja bude proevropski orijentisana imati punu podršku Češke Republike na tom putu. Ambasadorka je istakla važnost intenzivne diplomatske saradnje i rada ka ispunjenju ključnih ciljeva", piše u saopštenju.

Iz URE su naveli da je zajednički konstatovano da je saradnja sa evropskim partnerima od ključnog značaja, te da je iskazano zadovoljstvo zbog istih vrijednosti i ciljeva.

"Konstatovano je i da naša država ima odlične odnose sa državama u regionu i da je to veliki kapital za buduće procese i saradnju. Obje strane su iskazale pozitivna očekivanja kada je u pitanju rad buduće Vlade i nadu da će svi politički akteri prepoznati trenutak, pokazati odgovornost i spremnost da rade zajedno na sprovođenju reformi i napredovanju Crne Gore u pristupnim procesima ka EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: