MVP čestitalo Dan nezavisnosti Kosova

Kosovo je proglasilo nezavisnost od Srbije 2008. godine

6120 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore uputilo je čestitku povodom obilježavanja 14 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Srećan Dan nezavisnosti, Kosovo! Crna Gora upućuje najsrdačnije čestitke našim dragim komšijama i prijateljima sa Kosova povodom 14. godišnjice nezavisnosti", navedeno je na Tviter nalogu MVP.

Podizanjem zastave na jarbolu ispred zgrade Vlade u Prištini, danas će na Kosovu početi obilježavanje 14 godina od proglašenja nezavisnosti.

Kako je najavljeno iz Vlade Kosova, proslava će biti nastavljena polaganjem vijenaca na grobove bivšeg predsjednika Ibrahima Rugove i Adema Demaćija.

Za 11 časova je zakazana posebna sjednica Skupštine Kosova dok će u 12 časova u Prištini biti održana parada pripadnika Bezbjednosne snage Kosova.

Obilježavanje godišnjice proglašenja nezavisnosti biće nastavljeno prijemom koji organizuju predsjednica i premijer Kosova, Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, kao i koncertima Filharmonije Kosova i ansambla "Šota".

Kosovo je proglasilo nezavisnost od Srbije 2008. godine a po navodima prištinskih vlasti, nezavisnost priznaje 116 država.

Bonus video: