Rusija traži pojačano obezbjeđenje oko svoje ambasade u Podgorici

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na svom telegram kanalu poručila da je konzul Ukrajine u Podgorici Mihailo Šmatov objavio post na Fejsbuku sa hеštagom #Rusija mora biti uništena#, ali da ga je poslije nekoliko sati uklonio

4979 pregleda 71 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ruska ambasada u Podgorici uputila je notu Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore sa molbom da pojačaju obezbjeđenje oko zgrade ambasade u slučaju da dođe do provokacija 19. februara za kada je planirana manifestacija u znak podrške Ukrajini, potvrđeno je Vijestima.

Prijem note su potvrdili iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i da je proslijeđena Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na svom telegram kanalu poručila da je konzul Ukrajine u Podgorici Mihailo Šmatov objavio post na Fejsbuku sa hеštagom #Rusija mora biti uništena#, ali da ga je poslije nekoliko sati uklonio.

Marija Zaharova
foto: Telegram

Šmatov u postu obavještava da se organizuje "Marš jedinstva" u subotu u Podgorici u 12 sati i poziva građane Crne Gore da se odazovu i u što većem broju podrže Ukrajinu.

Bonus video: