Milačić: Smjena Katnića je krenula sa Persine stanice, a ne iz kabineta Abazovića

"Narod će budno pratiti izbor novog Glavnog specijalnog tužioca kako nam se opet ne bi poturalo koruptivno kukavičje jaje, jer je i Katnić došao na krilima slučaja Marović, a odlazi na krilima pandorinih papira Mila Đukanovića"

16011 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da je "penzionisanje Glavnog specijanog tužioca Milivoja Katnića isključivo pobjeda parlamentarne većine od 30. avgusta", saopšteno je iz medijskog tima ove stranke.

On je na sastanku Odbora Prave Crne Gore u Beranama povodom razrešenja Milivoja Katnića sa pozicije GST-a dodao i "da je to jedna od najvažnijih pobjeda koja je obećana narodu Crne Gore, u smjeni onog koji je oličenje pobijeđene Crne Gore, smjene montiranih i političkih procesa, smjene poraza prava u sistemu tužilaštva koji je bio zastiđe evropske pravne tekovine, u kom je pravo bilo zaklon za nepočinstva DPS-a."

"Sada, kada su iz ruku Milivoja Katnića uzeti ključevi začaranog zamka nedodirljivih, tužilaštvo mora definitivno postati institucija koja će početi da služi zakonu, a ne nalozima nedostojnih šefova u čuvanju porodičnih i privilegovanih biznisa, u obračunu sa političkim neistomišljenicima po kom će Milivoje Katnić biti jedan od najupamćenijih i najzaslužnijih što Crna Gora godinama nije napravila pomak u najznačajnijim poglavljima na putu ka zajednici evropskih država. Srećan i uspješan budući rad Tužilačkom savjetu na daljem oslobađanju tužilaštva od svih koji su nedostojni prava i zvanja koja su im dodjeljivana kao zaloga za poslušnost jednom čovjeku, jednoj ideologiji i jednoj prošlosti", kazao je Milačić, a navodi se u saopštenju.

Dalje u saopštenju piše i šta je Milačić rekao povodom političke situacije u Beranama.

"Smjena Katnića je krenula sa Persine stanice, a ne iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Treba znati da je Katnića smijenio narod i da će korupciju rješavati narod. Isto tako narod će budno pratiti izbor novog Glavnog specijalnog tužioca kako nam se opet ne bi poturalo koruptivno kukavičje jaje, jer je i Katnić došao na krilima slučaja Marović, a odlazi na krilima pandorinih papira Mila Đukanovića", istakao je Milačić.

Kako navode Prava Crna Gora pozdravlja žestok otpor Beranaca bilo kakvom otkazivanju ili odlaganju izbora.

"Ponosan sam što je naša partija inicirala taj otpor i održala taj otpor zajedno sa građanima. Nakon ustavnog šamara koji su dobili predstavnici URE i SNP-a vjerujemo da će sramna ideja otkazivanja i odlaganja izbora biti konačno povučena i da ćemo se pošteno izmjeriti u Beranama i Ulcinju 27. marta", smatra Milačić.

Na kraju saopštenja Milačić je poručio.

"Sastanak Odbora Prave Crne Gore u Beranama pokazuje da je snaga naše partije u ovom gradu daleko veća nego prije samo nekoliko mjeseci i da se taj trend sve snažnije razvija kako se približavaju izbori. Ovo ne treba da čudi kada znamo da je ovaj Odbor uz podršku centrale u Podgorici preduzimao veoma hrabre političke aktivnosti koje je opravdalo vrijeme i čiju su neophodnost potvrdili politički događaji. Tim pravcem treba nastaviti do lokalnih izbora u Beranama, a sa tih izbora izaći kao pobjednik i ući u veliku bitku za Podgoricu i 11 crnogorskih opština."

Bonus video: