URA: Kada se pomenu reforme u tužilaštvu Bečić i Bogdanović bi trebalo da budu tradicionalno uzdržani

"Da ponovimo, da je Tužilački savjet izabran u julu, već sada bismo imali opipljive rezultate u ovim oblastima, pa proces evropske integracije ne bi bio blokiran, a demokratizacija države onemogućena"

19068 pregleda 129 reakcija 26 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA saopštio je da je Demokratska Crna Gora "punih sedam mjeseci aktivno sabotirala, odlagala i obesmišljavala izbor novog Tužilačkog savjeta"

"Uporno prebacujući lopticu krivice u naše dvorište (Aleksa) Bečić i (Boris) Bogdanović zanemaruju da su upravo oni punih sedam mjeseci aktivno sabotirali, odlagali i obesmišljavali izbor novog Tužilačkog savjeta (TS), a samim tim i razrješenje bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića", navodi se u saopštenju GP URA.

Dodaju da je to "jasno svakom građaninu, pa i samom Bečiću".

"Koji sada umjesto da bezrezervno pozdravi uticaj zakona za koji se URA zalagala i izborila, a koji je sve ovo omogućio, patetično preko svojih "pulena vikača" ponavlja u krug besmislene optužbe. Možda bi neko u njih i povjerovao da ne postoji opcija pretraživanja interneta i dokazi ko se zalagao za to da ova država krene naprijed, a ko za rekonstrukciju Vlade prije izbora Tužilačkog savjeta kako bi još Demokrata dobilo fotelje, jer se postojeće, a kojih je na stotine, čine nedovoljnim", navodi se u saopštenju.

Dodaju da "ovakvo neodgovorno postupanje Bečića i njegovih vječito uzdržanih taster poslanika", od jula do decembra prošle godine "onemogućavalo je borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, ali i ostavilo prostor da organizovane kriminalne grupe nesmetano sprovode aktivnosti".

"Da ponovimo, da je Tužilački savjet izabran u julu, već sada bismo imali opipljive rezultate u ovim oblastima, pa proces evropske integracije ne bi bio blokiran, a demokratizacija države onemogućena. Zbog toga bi u najmanju ruku kad se pomenu ove teme Aleksa i Boris trebalo bi da budu tradicionalno uzdržani", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: