Lajčak: Dobar sastanak sa Đukanovićem, Crna Gora da bez odlaganja ostvari pravi napredak u reformama

Lajčak je u Minhenu na margini Minhenske bezbjednosne konferencije razgovarao i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije

13280 pregleda 152 reakcija 50 komentar(a)
Đukanović i Lajčak, Foto: twitter.com/MiroslavLajcak
Đukanović i Lajčak, Foto: twitter.com/MiroslavLajcak

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak napisao je na Tviteru da je sinoć imao dobar sastanak sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, na margini Minhenske bezbjednosne konferencije.

"Dogovorili smo se o značaju za Crnu Goru, kao predvodnici u procesu pristupanja EU, da čvrsto nastavi na svom evroatlatnskom putu i bez odlaganja ostvari pravi napredak u reformama", napisao je Lajčak.

Lajčak je danas u Minhenu na margini Minhenske bezbjednosne konferencije razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

"Drago mi je da počnijem dan sastankom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji 2022, gdje smo se prvo sreli prije dvije godine", napisao je Lajčak na Tviteru.

"Imali smo detaljne i konkretne razgovore o konkretnim koracima u Dijalogu o normalizaciji sa Srbijom uoči sastanka u utorak u EU, sa glavnim pregovaračima obje strane", napisao je on.

EU je ranije najavila da će se glavni pregovarači Srbije i Kosova, Petar Petković i Besnik Bisljimi sastati u Briselu u utorak, 22. februara, a domaćin susreta će biti Lajčak.

Petković i Bisljimi su poslednji put bili u Briselju na dijalogu 16. novembra prošle godine, kada su imali samo odvojene susrete sa sa Lajčakom, a međusobno se nisu sastali.

Bonus video: