Listu „Za budućnost Berana” nosiće Todorović

SNP ima opštinski odbor u nedjelju, kada će odlučiti o načinu izlaska na lokalne izbore, DPS još vijeća

24780 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Proslava izborne pobjede u Beranama, Foto: BORIS PEJOVIC
Proslava izborne pobjede u Beranama, Foto: BORIS PEJOVIC

U Beranama se lagano “zahuktavaju” partijske aktivnosti u susret lokalnim izborima do kojih je ostalo nešto više od mjesec, jer su zakazani za 27. mart, kada i u Ulcinju.

Iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) - koja je kičma vlasti u Beranama, kazali su da bi do nedjelje trebalo da se zna kako će izgledati izborna lista i ko će biti nosilac.

”Trenutno obilazimo sve mjesne odbore i obavljamo konsultacije. U nedjelju bi trebalo da se održi sjednica Opštinskog odbora, i tada ćemo znati i kako će izgledati naša lista i ko će biti nosilac”, kazao je predsjednik OO SNP Tihomir Bogavac.

U Novoj srpskoj demokratiji već znaju da će nastupiti u koaliciji pod nazivom “Za budućnost Berana”, ali su naglasili da su još u pregovorima oko toga ko će sve biti u toj koaliciji.

Prema informacijama “Vijesti” nosilac te liste biće funkcioner NSD Vuko Todorović, koji je sada na poziciji direktora JP Vodovod.

Direktor Vodovoda Vuko Todorović
Direktor Vodovoda Vuko Todorovićfoto: Tufik Softić

Iz Opštinskog odbora DPS su kazali da još uvijek nisu pristupili aktivnostima oko pripreme liste.

”Pretpostavljam da ćemo to raditi u samom finišu. Nekako su nas zaokupirala sva ova dešavanja na državnom nivou. Još ne znamo da li može biti odlaganja lokalnih izbora”, kazala je predsjednica OO DPS Berane dr Lidija Kljajić.

Iz OIK je rečeno da su rokovi za predaju lista počeli da teku, ali da do sada nijedna partija niti koalicija zvanično to nije učinila.

NSD, odnosno DF i SNP na lokalnim izborima 2014, kada su pobijedili DPS, nastupali su zajedno u koaliciji pod nazivom “Zdravo Berane”. Sa tom koalicijom, potpomognuti Demokratama, DPS su pobijedili i na lokalnim izborima 2018. godine.

Kada je u pitanju Ulcinj, DPS još nije donio odluku o nastupu na izborima a najvjerovatnije će ići samostalno. Skoro je izvjesno da će nosilac liste biti novi šef OO DPS u Ulcinju Driton Lunji.

Forca, kako je rekao njen predsjednik Genci Nimanbegu, o mogućoj predizbornoj koaliciji razgovara sa partijama sličnog programskog sadržaja, dok Demokratska unija Albanaca još vijeća šta će.

U GP URA su ranije rekli da još nijesu odlučili kako će na izbore, dok je SDP nastup planirao samostalno.

Lokalni izbori trebalo je da se odlože i održe zajedno u 14 opština u maju mjesecu, ali je to malo izvjesno jer su izborne radnje počele da teku, a predsjednik države je vratio izmjene zakona koji je to trebalo da obezbijedi.

Bonus video: