Demokrate URI: Lažete, dok Abazović i Konatar ćute na napade DF-a deklarišući se kao Vučićeva ispostava u Crnoj Gori

"Zbog 450 fotelja spremni ste da izdate i prevarite, zbog tih fotelja koje već imate, zbog bolesne pohlepe za vlašću, pa makar i na par mjeseci, spremni ste da prevarite narod i ostanete upamćeni kao najveći izdajnici Crne Gore"

25469 pregleda 51 reakcija 50 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je Građanski pokret URA "zbog fotelja koje već ima, bolesne pohlepe za vlašću, pa makar i na par mjeseci", spremna da "prevari narod" i da ostane upamćena "kao najveći izdajnik Crne Gore".

Demokrate su reagovale na navode URA koja je saopštila da Aleksa Bečić Bečić i Boris Bogdanović "guše građansku Crnu Goru", a da Demokrate "brane samo partijske a nikako interese države".

"Zbog 450 fotelja spremni ste da izdate i prevarite, zbog tih fotelja koje već imate, zbog bolesne pohlepe za vlašću, pa makar i na par mjeseci, spremni ste da prevarite narod i ostanete upamćeni kao najveći izdajnici Crne Gore. Zbog par stotina fotelja koje imate spremni ste da preuzmete klasičnu DPS retoriku: desnica, fašizam, radikalizam, destabilizacija, propast građanske CG, Dveri…na niske ste grane pali tako da možemo samo kazati da je URA bila, jeste i biće samo Darko Pajović, jer su i Pajoviću svi bili desničari osim Gvozdenovića, Ivanovića i ostalih…oni su im bili moderni evropski političari", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da dok su Demokrate "na urbanim i evropskim protestima na kojima su se ujedinili ljudi svih vjera i nacija", da funkcioneri GP URA idu "na kanabe kod Vučića i Đukanovića".

"Mi sa narodom Crne Gore, a vi sa negatorima Crnogoraca, evropskog i evroatlantskog puta. Mi evropski za Crnu Goru i narodnu volju, a vi sa onima koje ste nazivali lopovima i kriminalcima, a oni vas bitangama i šibicarima. Mi okruženi sa najljepšom mladošću Crne Gore, ujedinjene u svojim različitostima, dok nam vi prezentujete projekat dijeljenja funkcija po nacionalnim šavovima, kojim se puca u građanski koncept države. Mi čuvari građanske, evropske i evroatlanske Crne Gore, a vi zbog šačice vlasti potpisaste Sporazum sa onima koji su kazali da su Crnogorci istorijski falsifikat nastao na okupiranom Cetinju. Mi sa dostojanstvenim narodom, vi sa tajkunima, tamo gdje ste vazda pripadali, i odakle nikada nećete izaći".

Demokrate su poručile funkcionerima URA da "kad naredni put odete u Beograd, preskočite Vučića, jer vaša šibicarska politika nije odmakla od Šešelja, dok u vašim izlivima nervoze lažete isto kao Šešelj".

"Tako ćete i završiti, debelo ispod cenzusa, kao i vaša majka Pozitivna Crna Gora. Lažete o Demokratama dok Abazović i Konatar ćute na napade DF-a deklarišući se kao Vučićeva ispostava u Crnoj Gori. Kupio vas je i matirao u par poteza. Sad čekajte u red sa ostalim funkcionerima da vas primi i izda nova uputstva. Kad ste vaš obraz bacili pred njihove noge dozvolite da vam oni i saopštenja pišu ubuduće, ova fašistička, nacionalistička i primitivna, kao da je pisao vaši ideolog, a Vučićev poslušnik, Aleksandar Raković. Dok vas Abazović, vaš vođa, po ugledu na onog Domanovićevog, vodi u politički ambis ima običaj da ponavlja kako "o svima zna sve" - pa i narod Crne Gore o vama zna sve, zato će vam sjutra u Podgorici pokazati da izdaja neće proći. "Dzaba ste krečili" i trčali po Beogradu". Na kraju, Abazoviću i Konatar, tepa li vam Milo na sastancima koje organizujete sa njim, nakon ove izdaje, sa bitango ili sa bitangice? Možda je malo ublažio od prošlog puta, ipak ste sad Vučićevo i njegovo lutkarsko pozorište", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: