URA: Bogdanović da izađe iz bunkera i okrene se evropskoj politici

Tada je, poručuju, služeći interesima Slobodana Miloševića, na više mjeseci svojevoljno žrtvovao čak i sopstvenu slobodu, da bi dvije decenije kasnije - svoje stavove i ideologiju vratio "upravo na ta, fabrička podešavanja"

9397 pregleda 60 reakcija 60 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Građanski pokret (GP) URA poručio je poslaniku Demokratske Crne Gore Borisu Bogdanoviću da se, nakon što je predsjedniku te partije Aleksi Bečiću "izmakla fotelja predsjednika Skupštine", vratio u vrijeme 2000. godine i namještenih saveznih izbora kada je "iz bunkera branio pozicije svog političkog oca Slobodana Miloševića".

Danas, kako navode u saopštenju, Bogdanović teorijama zavjere, nalik ideološkim srodnicima zasipa crnogorsku javnost tezama o "izdaji, funkcijama i nekakvim kafićima u kojima se „prekraja izborna volja građana“.

"Izgleda da je idejni tvorac i stvarni predsjednik Demokrata Boris Bogdanović svojim političkim razmišljanjima i dalje zatvoren u onom vojnom bunkeru, ispod podgoričkog aerodroma, u kome je mjesecima bio zatočen tokom 2000. godine, pripremajući biračke listiće za namještene savezne izbore", poručili su iz URE.

Tada je, poručuju, služeći interesima Slobodana Miloševića, na više mjeseci svojevoljno žrtvovao čak i sopstvenu slobodu, da bi dvije decenije kasnije - svoje stavove i ideologiju vratio "upravo na ta, fabrička podešavanja."

"Zbog toga, iz najbolje namjere, pozivamo gospodina Bogdanovića da konačno izađe iz bunkera i okrene se evropskoj politici, jer je vrijeme pokazalo da je svaka ekstremistička politika, koju mjesecima vode Bogdanovićeve Demokrate, u stvari politika prošlosti, retrogradnosti i šovinizma", piše u saopštenju.

Iz URE zaključuju da se demokratsko i slobodno društvo ne stvara u vojnim bunkerima, dok naoružana vojska čuva ulaze, već se demokratsko društvo stvara kako navode, njegovanjem dijaloga, otvorenom raspravom i razmjenom ideja.

Bonus video: