DPS Prijestonice: SDP-u preči lični i partijski interes od interesa Cetinja i Crne Gore

Poručuju da su prvaci cetinjskog SDP-a napali čak i one slobodne intelektualce koji su uvijek, kažu, bili prepoznati kao odbrana od "velikosrpskih državnih interesa i istinski borci za opšte dobro građanske i antifašističke Crne Gore", onoga trenutka kada se od "te i takve izdaje" nijesu mogli opravdati

5628 pregleda 122 reakcija 22 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS

Cetinjski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su da je Socijaldemokratskoj partiji (SDP) Prijestonice bitniji i preči lični i partijski interes od interesa Cetinja i Crne Gore, te da su nakon svih njihovih pokušaja i ukazivanja na potrebu da "se okupe zajedničke snage u cilju očuvanja temelja Crne Gore, koji su ugroženi od strane negatora naše države i njihovih sljedbenika", svemu tome odlučno rekli ne.

U saopštenju podsjećaju da je DPS nakon raspisivanja lokalnih izbora ponudio formiranje "crnogorskog bloka" čiji dobar izborni rezultat bi, navode, bio odličan podstrek i primjer da se taj model primijeni i na narednim parlamentarnim izborima.

"To bi izvjesno je, bio snažan zamajac koji bi rezultirao oslobađanjem naše države od pokoravanja velikosrpskim nacionalizmom koji je Crnu Goru zapljusnuo od 30. avgusta 2020. godine. Međutim partnerima iz SDP-a preče su bile fotelje i funkcije, a samim tim i bliži koalicioni aranžman sa onima koji su nas i našu djecu 4. i 5. septembra zasipali suzavcima i gumenim mecima", piše u saopštenju.

Iz DPS Prijestonice poručuju da su prvaci cetinjskog SDP-a napali čak i one slobodne intelektualce koji su uvijek, kažu, bili prepoznati kao odbrana od "velikosrpskih državnih interesa i istinski borci za opšte dobro građanske i antifašističke Crne Gore", onoga trenutka kada se od "te i takve izdaje" nijesu mogli opravdati.

"Ali sva ova dešavanja su potvrdila da je DPS jedini siguran i nepokolebljiv bastion Cetinja i istinski čuvar građanske i evropske Crne Gore. Mi ćemo uvijek Cetinjem šetati uzdignuta čela jer ga nikad nijesmo prodali niti ćemo to ikad uraditi ni Cetinju niti Crnoj Gori!", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: