Opozicija i CnB traže sjednicu Skupštine 3. marta

Za tačku dnevnog reda predložen je izbor predsjednika Skupštine i glasanje o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koje je parlamentu vratio predsjednik države Milo Đukanović

46834 pregleda 71 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Poslanici opozicije i koalicije Crno na bijelo predali su Skupštini inicijativu za sazivanje redovne sjednice parlamenta za 3.mart, saznaju Vijesti.

Za tačku dnevnog reda predložen je izbor predsjednika Skupštine i glasanje o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koje je parlamentu vratio predsjednik države Milo Đukanović.

Podnosioci inicijative su tražili da se izabere nasljednik Alekse Bečića koji je smijenjen 7.februara, ali nisu predložili konkretnog kandidata, jer to mogu uraditi na samoj sjednici.

To mjesto bi prema saznanjima Vijesti, trebalo da pripadne SNP-u koji još nije odlučio da li će biti dio dogovora o formiranju manjinske Vlade i u zboru novog šefa parlamenta.

Na kolegijumu Skupštine, koji je na zahtjev opozicije održan u ponedjeljak, opozicija, CnB, što su podržali i poslanici Socijalsitičke narodne partije, tražili su da se sjednica na kojoj bi se birao šef parlamenta održi 1. marta. Protiv toga su bili poslanici Demokratskog fronta, Pokreta za promjene, dok šef kluba Demokrata nije došao na kolegijum.

Bonus video: