Osmanović napušta DPS

Bivši predsjednik ulcinjskog odbora sprema prelazak u Demokratsku partiju Fatmira Đeke

32549 pregleda 111 reakcija 14 komentar(a)
Osmanović, Foto: dps.me
Osmanović, Foto: dps.me

Bivši šef ulcinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Sead Osmanović napustio je tu partiju, saznaju Vijesti iz više izvora.

Još uvijek aktuelni opštinski sekretar za budžet i finansije, navodno, blizu je prelasku u redove Demokratske partije Fatmira Đeke.

Potvrdu te informacije, Vijesti nijesu mogle da dobiju ni od Đeke niti od novoimenovanog šefa ulcinjskog DPS Dritona Lunjija, koji nijesu odgovarali na pozive i poruke.

Osmanović je sa još nekoliko lokalnih funkcionera uključujući i bivšeg predsjednika Opštine Ljora Nrekića, optužen za nezakonito zapošljavanje na partijskoj osnovi. Taj slučaj je pred podgoričkim Višim sudom po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva. Sudsko ročište, koje je bilo nedavno zakazano, odloženo je jer okrivljeni pregovaraju sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma o priznanju krivice.

Prema optužnom predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, Nrekić i ostali opštinski funkcioneri, okrivljeni su za nezakonito zapošljavanje 84 osobe.

Osmanović je široj ulcinjskoj i crnogorskoj javnosti poznat još iz septembra 2016, kada je pokušao da račun partijskog skupa Demokratske partije socijalista u Vladimiru plati iz gradske kase. Prilikom dočeka lidera Mila Đukanovića, uoči predizborne promocije 27. septembra te godine, u jednom restoranu u Vladimiru, pristalice vladajuće stranke napravile su ceh u iznosu od 2.290 eura. Nakon pisanja Vijesti, račun ipak nije plaćen iz gradske kase.

On je trenutno u inostranstvu.

Osmanović je u decembru prošle godine bio kandidat za novi mandat na stranačku funkciju, ali se povukao, što je objasnio željom da ličnim primjerom podrži kadrovska osveženja u partiji. Razlog je u stvari bio odsustvo podrške vrha partije zbog postupka koji se vodi protiv njega.

Bonus video: