Bulajić: Interesovanje stranih diplomata za komunikaciju sa DF-om naglo poraslo

"Od svih susreta, jedino je privukao pažnju susret sa diplomatskim predstavnikom Ruske Federacije, u sred bijela dana, u lokalu u kojem je bilo prisutno više desetina gostiju"

35687 pregleda 269 reakcija 71 komentar(a)
Bulajić, Foto: Boris Pejović
Bulajić, Foto: Boris Pejović

Predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić (Demokratski front) saopštio je da "zabrinjava činjenica da je nacionalna služba bezbjednosti i dalje ostala pod kontrolom poraženih snaga na izborima, da su i dalje potpuno operativne veze službe sa njihovim agitpropovskim punktovima".

Bulajić je u reagovanju, objavljenom na Fejsbuk stranici DF-a naveo da je posljednjih dana, odnosno od kada je saopštio "odluku da sjednica Skupštine, na kojoj je trebalo da se verifikuje izdaja izborne pobjede od 30.08.2020, prekrajanje izborne volje naroda i klasičan politički inženjering, neće biti zakazana, bio sam svjestan da ću postati meta propagande, neprimjerenih pritisaka i prljavog medijskog rata".

“Vijesti” su jutros objavile da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) evidentirala dva susreta Bulajića sa ruskim obavještajcima Spoljne obavještajne službe (SVR) Viktorom Antipinom i Aleksandrom Perišovom.

"Nama iz DF-a, tokom godina, to stanje, da smo protivustavno i nezakonito, stalno pod opservacijom službi bezbjednosti, postalo je sasvim normalno. Nejasno je, pa i nelogično, zbog čega se troše ti resursi, prisluškivanja, praćenja, izmišljanja, montiranja, stvaranje medijskih spinova, kad je svakome jasno i očigledno da DF, i ja kao član njegovog Predsjedništva, svoje političke aktivnosti obavlja javno, u skladu sa Ustavom i zakonom. Vjerujem da ne postoji nijedan lider bilo koje stranke ili partije u Crnoj Gori koji nije imao kontakte sa diplomatskim predstavnicima drugih zemalja. I to je potpuno normalno", naveo je Bulajić.

Dodaje da je kao potpredsjednik NSD-a, poslanik, v.d. predsjednika, prirodom posla kojim se trenutno bavi, imao i ima, niz susreta sa stranim diplomatama.

"Jer je to, između ostalog i moja obaveza. Imao sam zadovoljstvo da razgovaram sa predstavnicima niza zemalja poput Grčke, Palestine, Turske, misije Evropske unije, Austrije, Slovenije i drugih, a među njima, naravno, i sa predstavnicima Ruske Federacije. Od svih tih susreta, jedino je privukao pažnju susret sa diplomatskim predstavnikom Ruske Federacije, u sred bijela dana, u lokalu u kojem je bilo prisutno više desetina gostiju. Interesovanje stranih diplomata, i sa zapada i sa istoka, za komunikaciju sa DF-om naglo je poraslo nakon mog odbijanja da prekršim Ustav i da zakažem sjednicu na kojoj bi se političkim inženjeringom prekrojila izborna volja naroda. Već sjutra i preksjutra imaću susrete sa troje zapadnih diplomatskih predstavnika. Da li će i ovi susreti pobuditi pažnju službi i njima podređenih medija i novinara? Naravno da neće", naveo je Bulajić

Ističe da činjenica da se "vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, tajno prati i nezakonito i protivustavno observira i da je predmet nezapamćene medijske satanizacije njima podređenih medija i platformi, samo dodatno dokazuje da je zemlja Crna Gora u mnogo dubljoj krizi nego što to mislimo".

"To dokazuje i to da su službe bezbjednosti u rasulu i haosu, a da je odluka o nezakazivanju sjednice Skupštine Crne Gore, bila potpuno opravdana", naveo je Bulajić.

Bonus video: