Ženski klub Skupštine apelovao na aktere na političkoj sceni da se odgovorno i ustavno odnesu prema problemima

Navode da su zabrinute zbog sve veće polarizacije društva, koja temeljno ugrožava dobrobit i bezbjednost naše djece i ukupan kvalitet života zajednice i svjesne sve češćih izazova globalnih i regionalnih kriza i njihovog uticaja na živote svih građanki i građana

6437 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Ženski klub Skupštine apelovao je na sve aktere na društveno-političkoj sceni da se državnički odgovorno i ustavno patriotski odnesu prema aktuelnim izazovima i problemima Crne Gore.

„Spremne smo da aktivno doprinesemo rješavanju krize u našoj zajednici“, poručile su članice Ženskog kluba iz različitih političkih partija Crne Gore, okupljenih na seminaru pod nazivom „Demokratiji su potrebne žene“.

Navode da su zabrinute zbog sve veće polarizacije društva, koja temeljno ugrožava dobrobit i bezbjednost naše djece i ukupan kvalitet života zajednice i svjesne sve češćih izazova globalnih i regionalnih kriza i njihovog uticaja na živote svih građanki i građana.

„Razumijevajući da takve prilike ugrožavaju demokratsku tranziciju i put Crne Gore u EU, uvjerene da Crna Gora ne zaslužuje da bude u funkciji bilo kojih ikakvih partikularnih interesa, a osobito partijskih, uvažavajući značaj svih grana vlasti i nezavisnost insitucija, cijeneći značaj što hitnije deblokade i optimizacije pravosudne grane vlasti,odlučne da pred ovakvim izazovima ne budemo pasivni posmatrači već aktivne učesnice, podsjećajućI da su statistički žene prava većina u Crnoj Gori, apelujemo na sve aktere na društveno-političkoj sceni da se državnički odgovorno i ustavno patriotski odnesu prema aktuelnim izazovima i problemima Crne Gore“, navedeno je u saopštenju Ženskog kluba.

Podsjećaju da su u parlamentu Crne Gore bile u stanju da prevaziđu sve političke razlike i da ostvare konsenzus o svim pitanjima kojima su se bavile.

„Na isti način smo spremne da tragamo za konsenzusom koji će pomiriti, a ne dalje dijeliti Crnu Goru“, poručile su članice Ženskog kluba.

Bonus video: