Bečić: Izražavamo saosjećanje sa porodicama žrtava u Štrpcima, konačno procesuirati odgovorne

"Upravo zato što mi na ovim prostorima, nažalost, odlično znamo šta znači zlokobna ćud ratnih vihora, molimo se da konačno prestane ruska ratna agresija prema Ukrajini, da zavlada mir i da mir ostavimo onima koji će nas naslijediti, dodaje se u saopštenju predsjednika Demokrate

12727 pregleda 265 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Demokratska Crna Gora izrazila je saosjećanje sa porodicama žrtava zločina u Štrpcima i pozvala na konačno utvrđivanje istine i procesuiranje odgovornih.

"Demokratska Crna Gora još jednom na dan kada se obilježava 29 godina od gnusnog zločina u Štrpcima izražava saosjećanje sa porodicama žrtava i poziva na konačno utvrđivanje istine i procesuiranje odgovornih", saopštio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Ističe da smatraju nedopustivim da ruka pravde nakon toliko godina nije zakucala na vrata odgovornih.

"Borimo se za pravdu i odgovornost, kako nam se nikada više ne bi ponovila ni Štrpci, ni Bukovica, ni Srebrenica, ni Velika, ni Piva, ni Dubrovnik, ni Jasenovac, ni druga teška i bolna nasljeđa u našoj zajedničkoj istoriji, gdje su stradali ljudi različitih vjera i nacija, jer žrtva je žrtva, a zločinac je zločinac, bez obzira na ime i prezime", kazao je Bečić.

Upravo zato što mi na ovim prostorima, nažalost, odlično znamo šta znači zlokobna ćud ratnih vihora, molimo se da konačno prestane ruska ratna agresija prema Ukrajini, da zavlada mir i da mir ostavimo onima koji će nas naslijediti, dodaje se u saopštenju.

"Dosta je rata, podjela, patnje i stradanja nevinih. Ostavite konačno nove naraštaje da odrastaju u miru i prosperitetu, ako smo već mi i mnoge generacije prije nas morali živjeti u drugačijim vremenima", saopštio je Bečić.

Bonus video: