Radulović: Nisam imao komunikaciju sa Konjevićem, niti mi je dostavljen Predlog rezolucije o Ukrajini

Radulović je ocijenio da svrstavajući nekoga ko je za, a ko ne za neki predlog, za koji nijesu imali ni potvrdu da je dostavljen, i na taj način etiketirajući poslanike "ko je Evropljanin a ko ne, je krajnje neodgovorno i nekorektno"

25914 pregleda 68 reakcija 18 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Šef Poslaničkog kluba Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović saopštio je danas da nije imao komunikaciju sa liderom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem, niti mu je dostavljen Predlog rezolucije o Ukrajini.

Konjević je ranije danas na konferenciji za novinare rekao da su Rezoluciju podržala 44 poslanika opozicije i koalicije Crno na bijelo. Kazao je da su i Demokrate podržale, ali nijesu potpisale, dok od poslaničkih klubovia koji pripadaju koaliciji Za budućnost Crne Gore, SNP-a i PzP-a nije dobio odgovor.

"Ovim putem obavještavam javnost, da kao šef poslaničkog kluba DF-PZP, nisam imao nikakvu prethodnu komunikaciju sa kolegom Raškom Konjevićem oko predloga Rezolucije Skupštine Crne Gore povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, niti je taj predlog zvanično dostavljen u naš klub u Skupštini, što je do sada bio uobičajeni način komunikacije. Imajući u vidu da je ovo pitanje od krucijalne važnosti po stabilnost i budućnost Evrope i svijeta, a posebno Zapadnog Balkana i unutrašnjih odnosa u Crnoj Gori, treba ga tretirati na krajnje ozbiljan i odgovoran način. Treba učiniti sve da za takvu Rezoluciju glasa svih 81 poslanik Skupštine Crne Gore", poručio je Radulović.

Radulović je ocijenio da svrstavajući nekoga ko je za, a ko ne za neki predlog, za koji nijesu imali ni potvrdu da je dostavljen, i na taj način etiketirajući poslanike "ko je Evropljanin a ko ne, je krajnje neodgovorno i nekorektno".

"Od devedesetih, kad je bilo najteže, pripadao sam antiratnom pokretu i na tim principima stojim evo 30 godina. Zato ću se zalagati da naša Skupština usvoji jednu takvu Rezoluciju, a svoje sugestije na predloženi tekst ću dati tokom rasprave na tu temu. Izbjegavajmo olaka etiketiranja i sačuvajmo našu Crnu Goru u ovim turbulentnim vremenima", saopštio je Radulović.

Bonus video: