Krivokapić: Iako je u tehničkom mandatu, Vlada radi u punom kapacitetu, posvećena evropskom i evroatlantskom putu

iz Vlade su kazali da je "Krivokapić zahvalio komesaru Varheljiju na brižnom odnosu prema Zapadnom Balkanu i njegovoj integracionoj perspektivi"

17863 pregleda 55 reakcija 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Iako je u tehničkom mandatu, Vlada Crne Gore radi u punom kapacitetu, posvećena evropskom i evroatlantskom putu zemlje, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Iz Vlade je saopšteno da se Krivokapić susreo danas, u okviru Investicionog samita za zapadni Balkan, sa Oliverom Varheljijem, komesarom za proširenje Evropske unije (EU).

U saopštenju se dodaje da je "Krivokapić zahvalio komesaru Varheljiju na brižnom odnosu prema Zapadnom Balkanu i njegovoj integracionoj perspektivi".

Iz Vlade su kazali da je Krivokapić "izrazio zadovoljstvo što je današnji samit pružio priliku da se, i u tom formatu, predstave rezultati koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu". "Naša namjera je da do kraja francuskog predsjedavanja prelazna mjerila za poglavlja 23 i 24 prevedemo u završna", zaključio je premijer Krivokapić.

Varhelji je istakao da za Brisel prioritet ostaje sprovođenje reformi, podvukavši da napredak u vladavini prava uslovljava ukupno napredovanje u evropskoj integraciji.

"Kazao je da cijeni ono što crnogorska Vlada radi i u ovom prelaznom periodu, istakavši važnost evropske perspektive za cijeli region", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: