SDP: Prijedlog Rezolucije dostavljen na službeni mail svih poslaničkih klubova u Skupštini

"Izvinjavamo se ukoliko našom greškom nije obaviješten Predsjednik Kluba poslanika DF-PZP i zahvaljujemo na podršci Rezoluciji"

4507 pregleda 36 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SDP
Ilustracija, Foto: SDP

Sekretar Kluba poslanika Socijaldemokratska partija SDP - Albanska koalicija “Jednoglasno” Mirko Stanić reagovao je na navode šefa Poslaničkog kluba Pokreta za promjene (PZP) Branka Radulovića, poručivši da je prijedlog Rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu dostavljen na službeni mail svih poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore, "pa i klubu poslanika DF-PZP (na službenu mail adresu Sekretara Kluba poslanika) zajedno sa propratnim pismom."

SDP
foto: SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA CRNE GORE

"Takođe, Sekretar Kluba poslanika PZP-DF je telefonskim putem upoznat sa predlogom inicijative i informacijom o tome da se ona potpisuje do ponedjeljka, 28.2.2022, o čemu su obaviješteni i mediji", piše u saopštenju.

Iz Kluba poslanika SDP- Albanska koalicija "Jednoglasno" se izvinjavaju ukoliko "našom greškom nije obaviješten Predsjednik Kluba poslanika DF-PZP i zahvaljujemo na podršci Rezoluciji."

SDP je saopštio da je u saopštenju od 25. februara uputila svim poslaničkim klubovima predlog Rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, nakon čega će ovaj akt uputiti u skupštinsku proceduru.

"Kao što je i najavljeno, SDP pokreće ovu inicijativu sa namjerom da Skupština Crne Gore, kao najviše zakonodavno i predstavničko tijelo, osudi akt agresije na jednu suverenu i međunarodno priznatu državu i pozove na mirno i diplomatsko rješavanje postojećeg konflikta. SDP očekuje od svih političkih subjekata koji su iskreno privrženi univerzalnim međunarodnim principima, i koji slijede politiku Evropske unije i obaveze Crne Gore kao članice NATO-a, da podrže naš predlog Rezolucije", piše u saopštenju.

SDP u saopštenju poziva klubove poslanika da do ponedjeljka u 12 časova potpišu predlog Rezolucije radi stavljanja u skupštinsku proceduru.

"SDP će zahtijevati da se ovom aktu hitno raspravlja u Parlamentu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: