Đukanović će predsjedavati sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost

"Na sjednici će biti razmatrani predlozi Ministrastva odbrane Crne Gore koji se odnose na upućivanje jedinica Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize i utvrditi nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme angažovanja u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za sprovođenje aktivnosti odgovora na krize",

4944 pregleda 6 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Savjeta, Foto: Predsjednik.me
Sa jedne od sjednica Savjeta, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati danas u vili "Gorica" u Podgorici , saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Na sjednici će biti razmatrani predlozi Ministrastva odbrane Crne Gore koji se odnose na upućivanje jedinica Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize i utvrditi nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme angažovanja u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za sprovođenje aktivnosti odgovora na krize", navodi se u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su dodali da će Ministarstvo odbrane Crne Gore podnijeti izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2021. godini, a da će Savjet razmotriti i odluku kojom se odobrava učešće pripadnika Vojske Crne Gore na međunarodnim vježbama u 2022. godini.

Bonus video: