"Radulović pozvao Moskvu da zaustavi vojne aktivnosti, povuče trupe i poštuje suverenitet Ukrajine"

Radulović je istakao da se Crna Gora snažno zalaže za aktivno i održivo unapređenje ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u izgradnji inkluzivnijih, pravednijih, solidarnijih i otpornijih društava koja promovišu i osiguravaju punu zaštitu građanskih, političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih prava

2949 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
Radulović, Foto: Luka Zeković

Crna Gora je čvrsto posvećena zaštiti i promociji univerzalnosti, individualnosti i međuzavisnosti ljudskih prava na svim nivoima, kao preduslovu za održivi mir i sigurnost, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović to kazao u onlajn /online/ obraćanju na 49. zasijedanju Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija (UN), čija je Crna Gora novoizabrana članica.

On je istakao da se Crna Gora snažno zalaže za aktivno i održivo unapređenje ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u izgradnji inkluzivnijih, pravednijih, solidarnijih i otpornijih društava koja promovišu i osiguravaju punu zaštitu građanskih, političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih prava.

"U tom duhu, spremni smo da damo suštinski doprinos mandatu Savjeta UN-a i promociji otvorenog, inkluzivnog i konstruktivnog dijaloga između zemalja članica", kazao je Radulović.

On je, istakavši da Crna Gora kontinuirano nastoji da sprovede neophodne reforme u cilju izgradnje jačeg, održivog i otpornijeg sistema, prenio spremnost države da nastavi sa svojim konstruktivnim angažmanom u radu Savjeta.

Prema riječima Radulovića, prvo ovogodišnje zasijedanje tog tijela događa se u sjenci jedne od najozbiljnijih sigurnosnih i humanitarnih kriza u novijoj istoriji evropskog kontinenta.

"Radulović se pridružio svojim kolegama u osudi neisprovocirane ruske invazije na Ukrajinu i pozvao Moskvu da odmah zaustavi vojne aktivnosti, povuče trupe i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", kaže se u saopštenju.

Bonus video: