Počinje kampanja za lokalne izbore

U Beranama predato osam, a Ulcinju šest izbornih listi

9018 pregleda 41 reakcija 3 komentar(a)
Nosilac liste DPS-a Lidija Kljajić, Foto: DPS
Nosilac liste DPS-a Lidija Kljajić, Foto: DPS

Za učešće na lokalnim izborima u Beranama, koji će biti održani 27. marta, potvrđeno je osam izbornih listi, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Berane Vladimir Obradović.

”Opštinskoj izbornoj komisiji sinoć do 24 časa predato je osam izbornih listi, a OIK je shodno Zakonu o izboru odbornika i poslanika utvrdila da su sve liste predate u skladu sa zakonom, te da su liste i potvrđene”, kazao je Obradović.

Na izborima će učestvovati osam izbornih listi, od kojih su dvije koalicije. Prvi na listi SNP-a “Berane najbolje zna” je predsjednik OO SNP Berane Tihomir Bogavac, dok je nosilac liste koalicije NSD, DNP, PZP i Radnička partija “Za budućnost Berana” Vuko Todorović.

Kod Demokratske Crne Gore - “Ustani! Odbrani! Pobijedi! - Nema izdaje” prvi na listi je Damjan Ćulafić, dok predsjednica OO DPS Lidija Kljajić nosilac liste DPS-a sa koalicionim partnerima SD, BS i LP “Da za Berane i Crnu Goru”.

Prvi na listi Grupe građana Alternativa “Berane ima alternativu” je Jovan Petrović. Ujedinjena Crna Gora će na lokalnim izborima nastupiti pod nazivom “Ujedinjena Crna Gora, ujedinjeno Berane - Goran Danilović”, a prvi na listi je Milo Pajković. Kod Prave Crne Gore - “Držimo riječ” nosilac liste je Milovan Živković, a kod pokreta “Berane sad” Mladen Premović.

Na predstojećim lokalnim izborima u Ulcinju, zakazanim takođe za 27. mart, učestvovaće tri koalicije i tri samostalne liste. Najveću koaliciju predvode DP Fatmira Đeke i Građanskog pokreta URA. Osim te dvije partije na listi su i Albanska alternativa Nika Đeljošaja, SDP i SD. Nosilac liste je predsjednik OO URA Omer Bajraktari.

Drugi predizborni savez čine dvije najstarije albanske nacionalne partije - DUA i Demokratski savez u Crnoj Gori, a na čelu liste biće lider DUA Mehmed Zenka. Zajedno na izborima nastupiće DPS i BS, a nosilac liste biće Haki Mavrić. Samostalno će nastupiti Forca koju predvodi poslanik i lider te partije Genci Nimanbegu, na čelu liste Demokrata biće Bojan Ćetković, dok Patriotsko komitski savez ima rok od 48 sati da ispravi nepravilnosti iz prijave.

Centralna albanska partija za integracije nije predala listu, ali će prema riječima predsjednika Isata Jakupija pratiti kampanju i procijeniti koju će listu podržati.

Iz OIK-a, ranije je saopšteno da liste nijesu predali ni SNP i Perspektiva. Predaja listi je zvanično završena prije dva dana.

Na prošlim izborima u januaru 2018, DPS i Forca osvojili su po osam mandata, DP, DSCG i Perspektiva sedam, DUA i SD po tri, URA dva, a SDP i BS po jedan. Ulcinjski parlament broji 33 odbornika. S.A - T.S.

Bonus video: