Radulović: Apelujem na Abazovića da opet razgovara s liderima većine i da formiramo vladu od 46 poslanika

"Postoji velika mogućnost da zaboravimo sve ružne stvari i formiramo vladu od 46 poslanika", naveo je Radulović

15085 pregleda 24 reakcija 27 komentar(a)
Radulović, Foto: Nikola Dragaš
Radulović, Foto: Nikola Dragaš

Poslanik Pokreta za promjene (PzP), Branko Radulović, apelovao je na mandatara za sastav nove vlade i lidera Građanskog pokreta (GP) URA Dritana Abazovića "da ponovo razgovara s liderima parlamentarne većine", kako bi se formirala reformska vlada s podrškom 46 poslanika.

On je nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine kazao da postoje različiti scenariji za rasplet političke blokade, "pa čak i onaj da (predsjedavajući Skupštine) Strahinja Bulajić bude šef parlamenta sljedećih pet mjeseci, a da sljedećih 10 godina premijer u tehničkom mandatu bude Zdravko Krivokapić".

"Može se desiti da neko drugi protivustavno zakaže sjednicu parlamenta s nekom drugom političkom većinom za koju ne znam da li postoji. Nisam siguran da će se ona formirati... Postoji mogućnost i da svakih mjesec dana biramo novog premijera. Apelujem na mandatara da ponovo razgovara s liderima parlamentarne većine i da formiramo reformsku vladu od 46 poslanika. Druge partije to ne mogu odbiti ako imaju grijeha", kazao je Radulović.

Dodao je da će se "nova situacija desiti kad Abazović donese program i sastav nove vlade".

"Na Bulajiću će tada biti teret hoće li zakazati sjednicu. Postoji velika mogućnost da zaboravimo sve ružne stvari i formiramo vladu od 46 poslanika. I Abazović postaje svjestan toga. I preko stranih ambasadora mi je nuđeno da participiram u vladi. Sve što nije proevropska i građanska platforma - ja sam van toga", poručio je Radulović.

Bonus video: