Josipović: Đukanović odigrao važnu ulogu u reformskim procesima

Promjene tokom niza godina i reformi vidljive su na svakom koraku, što svjedoči o kapacitetima Crne Gore za ukupan društveno ekonomski razvoj, navode iz kabineta predsjednika, kazao je bivši predsjednik Hrvatske

10037 pregleda 26 reakcija 18 komentar(a)
Josipović i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Josipović i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović primio je danas bivšeg predsjednika Hrvatske Iva Josipovića i tom prilikom kazao da je za očekivati da Hrvatska i u predstojećem periodu bude ključna podrška procesu evropske integracije Crne Gore i Zapadnog Balkana, kao svojevrsni most koji povezuje region sa Evropskom unijom.

Josipović u Crnoj Gori boravi kao gostujući predavač Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, a u njegovoj pratnji bio je i ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Đukanović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, istakao da ga vežu lijepa sjećanja za period saradnje za vrijeme Josipovićevog obavljanja funkcije predsjednika Hrvatske i naglasio da Crna Gora ima odličnu i prijateljsku saradnju i sa aktuelnim najvišim zvaničnicima susjedne zemlje. Na toj liniji, zahvalio je Hrvatskoj na kontinuiranom prijateljskom odnosu.

Josipović je, dodaje se, istakao važnost uloge Đukanovića u reformskim procesima koji su kontinuirano sprovođeni u Crnoj Gori. Takođe, naglasio je da su promjene tokom niza godina i reformi vidljive na svakom koraku, što svjedoči o kapacitetima Crne Gore za ukupan društveno ekonomski razvoj, navode iz kabineta predsjednika.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima uz saglasnost da je perspektiva i Crne Gore i Zapadnog Balkana u procesu pristupanja Evropskoj uniji, u čemu će u Republici Hrvatskoj imati pouzdanog partnera i podršku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: