Demokrate: Protestima smo uspjeli da poremetimo planove o formiranju nove vlade

"Ne čude spinovi i laži Abazovića kad prije formiranja izdajničke 43. Vlade Crne Gore skokne do Beograda i zatraži dozvolu za sastav Vlade od Đukanovićevog prijatelja, kojeg je prethodno optuživao da atakuje na Crnu Goru"

9982 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je zajedno sa građanima "isključivo mirnim i dostojanstvenim okupljanjima" uspjela da poremetimo planove o formiranju nove vlade.

U saopštenju Demokrata se navodi da je po priznanju lidera GP URA Dritana Abazovića formiranje nove vlade dogovoren u novembru prošle godine.

Oni su reagovali na navode URA iz koje je saopšteno da "Bečić poziva na nemire", a da su "Demokratama bitnije fotelje od EU i stabilnosti"

"Ovako bolesne halucinacije Ure, perfidne igre i podmetanja viđali su se samo u režimima Sjeverne Koreje, pojedinih balkansih diktatora i DPS-a, čije je spinovanje preuzela Ura i njeni eksponenti koji su prevarili građane Crne Gore i za siću formirali predizbornu koaliciju sa SD u Ulcinju i postizbornu sa DPS u Parlamentu. Zaista nas to i ne čudi od lidera stranke Abazovića, kada je prije neki dan mogao da sa proruskom organizacijom Noćni vukovi proslavlja kandidaturu za mandatara uz nacionalistička orgijanja devedesetih, neodoljivo podsjećajući na DPS sa početka njihove karijere. Ne čude bolesne laži Abazovića kad je formirao u Ulcinju predizbornu koaliciju sa kako je nazivao Ramada partijom, a njenog lidera kriminalcem, upirući prstom i prijeteći mu hapšenjim. Ne čude spinovi i laži Abazovića kad prije formiranja izdajničke 43. Vlade Crne Gore skokne do Beograda i zatraži dozvolu za sastav Vlade od Đukanovićevog prijatelja, kojeg je prethodno optuživao da atakuje na Crnu Goru", navodi se u reagovanju.

Dodaju da "ne čude spinovi Abazovića kad je formirao postizborni savez sa DPS-om koji je prethodno Abazovića nazvao šibicarem, bitanogm i slugom medijskih reketaša, a on njih nacionalistima i kriminalcima koji se nalaze na njegovom spisku za hapšenje".

"Ne čude spinovi Abazovića jer je preuzeo retoriku i način funkcionisanja najretrogradnijeg dijela DPS-a, kojeg čine pećinski nacionalisti spremni da svakom podmetnu najbolesnije lažne afere ne bi li ostvarili svoje kriminalne i korupcionaške snove. Bolesni spinovi i patološke laži Abazovića više nikoga ne iznenađuju, kad je mogao sve građane Crne Gore, koji mirno, evropski, demokratski i krajnje dostojanstveno protestuju protiv izdaje narodne volje, da nazove retrogradnim uličarima. Da zaključimo, nemire mogu izazvati samo bolesni politički umovi poput Abazovića, njegovih saradnika iz bezbjednosnog sektora koje je mazio u protekle dvije godine a koji su udarne pesnice bivseg rezima ili narko dilera i švercera cigareta koji očito nesmetano djeluju slaveći koaliciju Abazovica i DPS-a. Sve ove laži Abazovića ne čude kad je prije mjesec dana pokušao Demokratama da podmetne da su naše pristalice njega vrijeđale na nacionalnoj osnovi, a samo 20 dana kasnije kad se suočio sa kritikama zbog prisustva slavi na kojoj su Noćni vukovi klicali Rusiji, saopštio da je bio kod onih koji su ga vrijeđali ispred RTCG na nacionalnoj osnovi. Samo ova činjenica dovoljno govori o političkom karakteru Dritana Abazovića za kog se slobodno može reći da je politički patološki lažov. Poštovani građani, mi smo već našim isključivo mirnim i dostojanstvenim okupljanjima uspjeli da im poremetimo planove koji su, po priznanju Abazovića dogovoreni u novembru prošle godine. Pozivamo vas da nam se pridružite na velikom opštenarodnom protestu na bulevaru prekoputa Hrama u nedelju u 18h Podgorici, kao i danas u 18h ispred gimnazije u Baru", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: