Đuričić: Debakl Demokrata pokazao šta mogu očekivati na izborima u Baru

Predsjednik barskog DPS-a ocijenio da Bečić prednjači u "pozivanju na proteste, nemire i podsticanje podjela". "I to sve sa jednim ciljem, da odbrani fotelje jer su i među svojim doskorašnjim koalicionim partnerima prepoznati kao neko čiji je jedini cilj bio prigrabiti što više funkcija"

10632 pregleda 103 reakcija 27 komentar(a)
Đuričić, Foto: DPS
Đuričić, Foto: DPS

Predsjednik barskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mladen Đuričić kazao je da je jučerašnji skup Demokrata "jasno pokazao gdje im je mjesto" i šta ta partija može da očekuje na lokalnim izborima u Baru.

Kazao je da nije iznenađen slabim odzivom građana, imajući u vidu da se političko djelovanje Demokrata svelo na oblačenje kostima likova iz crtanih filmova, uz retoriku "punu jeftinog populizma", te da ni dovođenje pristalica iz drugih gradova nije uspjelo da "spriječi debakl koji su doživjeli" u tom gradu.

„Nijesmo bili sigurni prethodnih dana da li se preko razglasa na vozilu koje je kružilo po gradu otkupljuje staro željezo ili Demokrate pozivaju građane na jučerašnji skup. No, građani Bara odavno znaju ko svoju politiku zasniva na ozbiljnom radu i konkretnim rezultatima a ko od svog političkog djelovanja pravi cirkus“, saopštio je Đuričić.

Dodaje i da lider Demokrata Aleksa Bečić prvi ne bi trebalo da pominje varanje naroda, imajući u vidu da je predsjednik partije čiji su slogani bili „Pobjede, a ne podjele“ i „Mir je naša nacija“, a koja sada prednjači u pozivanju na proteste, "nemire i podsticanje podjela" i to sve sa jednim ciljem, kako tvrdi Đuričić, "da odbrani fotelje jer su i među svojim doskorašnjim koalicionim partnerima prepoznati kao neko čiji je jedini cilj bio prigrabiti što više funkcija".

Takođe, rekao je da tako nisu zaobišli ni Luku Bar gdje su "jedino uspjeli da postignu da brodovi više ne svraćaju" i gdje je posao drastično opao, a samo se, za kratak period, značajno povećao broj zaposlenih kojima se "svakodnevno daju lažne nade" o održivosti njihovih radnih angažmana.

"Zato je lider Demokrata Aleksa Bečić još jednom htio da obmane javnost kada je naveo da i kao jedini koji je ostao bez fotelje traži da se organizuju izbori i da svi ostali ostanu tamo gdje su, a tamo su, kako vidimo, još uvijek njegovi kadrovi koji se kroz pomenute proteste samo grčevito bore da zadrže svoje privilegije", kazao je predsjednik barskog DPS-a.

Ocijenio je da je prethodnih godinu dana vladavine političkih oponenata na državnom nivou samo učvrstilo političku snagu i "ojačalo kvalitet" Demokratske partije socijalista, što se, kako je rekao, jasno vidi i po posljednjim dešavanjima na političkoj sceni.

"Zbog toga sam i siguran da će DPS u Baru, i u narednom četvorogodišnjem periodu, biti ključni nosilac vlasti sa jasnom vizijom Bara kao grada koji baštini evropske vrijednosti", zaključio je Đuričić.

Bonus video: