Medojević: Prihodi budžeta od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u januaru 25 odsto manji nego lani

„Razarajući efekti plana Evropa sad - Grčka sjutra, osmišljenog za političku kampanju premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića i njihovu stranku, na finansijsku strukturu i likvidnost privrede već su vidljivi golim okom“

13378 pregleda 51 reakcija 53 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Prihodi budžeta od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u januaru su bili 25 odsto manji u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

„Razarajući efekti plana Evropa sad - Grčka sjutra, osmišljenog za političku kampanju premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića i njihovu stranku, na finansijsku strukturu i likvidnost privrede već su vidljivi golim okom“, naveo je Medojević u saopštenju.

On je dodao da su, prema podacima iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja o izvršenju budžeta za januar ove godine, prihodi budžeta na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje iznosili 7,6 miliona eura.

U istom mjesecu prošle godine prihodi budžeta po tom osnovu iznosili su deset miliona eura.

„Prihodi budžeta u januaru ove godine, nakon mjesec primjene političkog programa Krvokapića i Spajića, pali su 25 odsto u odnosu na prošlogodišnji januar, kada smo još imali drastične efekete zatvaranja zbog korone“, kazao je Medojević.

On je rekao da je u prvom mjesecu sprovođenja „tog eksperimenta“, 36 odsto manje zaposlenih primilo platu nego u decembru, a budžet je prihodovao 25 odsto manje na ime uplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ti doprinosi su, kako je objasnio, povezani sa isplatom zarada.

„Neznanje, nepoznavanje sistema, neiskustvo u vođenju države, neutemeljene političke ambicije, amaterizam i diletantizam skupo će da košta naše građane, privredu i državu. Država nije igračka za djecu. Država je ozbiljna stvar“, zaključio je Medojević.

Bonus video: