DPS Berane: Iza lokalne vlasti ostaje uništen grad

Iz DPS Berane ističu i da zapušteni gradski parkovi, trgovi, trotoari i fasade u centru grada ostavljaju sliku razrušenog grada, sredine bez odgovornog domaćina i vlasti, što, kako kažu, ne čudi kada su njima važnije svjetske teme od onih obaveza koje su preuzeli svojim mandatom

6202 pregleda 39 reakcija 29 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odlazeća beranska lokalna vlast (Demokrate, Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) za sobom ostavlja uništeni grad, pa će biti potrebno dosta vremena da Berane postanu sredina ugodna za život, smatraju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Prema njihovim riječima, "neodgovorna lokalna vlast udružena posljednjih 14 mjeseci sa nekompetentnom i neznavenom Vladom", činila je sve da zadovolji lične i partijske interese, a da joj interesi građana i opštine budu u drugom planu.

"Zahvaljujući tim pohlepama danas, nažalost, imamo komunalno neuređen i zapušten grad sa mnoštvom divljih deponija, grad bez ekonomske perspektive i vizije razvoja", navodi se u njihovom saopštenju.

Njihovim sugrađanima, kako ističu, ne treba govoriti o katastrofalno lošem vodosnabdijevanju, da od 365 dana više imamo onih u kojima nemamo vode za piće, "a da ova neodgovorna lokalna vlast nije po ovom pitanju preduzimala nikakve korake", te da su taj gorući problem "rješavali" samo obavještenjima da voda nije za piće, a da je sve ostalo bio muk.

Iz DPS Berane ističu i da zapušteni gradski parkovi, trgovi, trotoari i fasade u centru grada ostavljaju sliku razrušenog grada, sredine bez odgovornog domaćina i vlasti, što, kako kažu, ne čudi kada su njima važnije svjetske teme od onih obaveza koje su preuzeli svojim mandatom.

"Prezaposlenost nestručnim licima u lokalnim preduzećima i ustanovama, kao i u Opštini, te nedopustivo nizak budžet za razvoj i izgradnju infrastrukture grada i zloupotreba egalizacionog fonda samo kompletiraju lošu sliku odlazeće beranske vlasti", piše u njihovom saopštenju.

Smatraju da su lokalni izbori prilika da promjenom "neodgovorne vlasti" počnu da se rješavaju nagomilani problemi.

"Program i izborna lista Demokratske partije socijalista, koju čine obrazovani, iskusni i mladi ljudi garantuju ubrzan razvoj grada na svim poljima i prevazilaženje svega onoga što su bile kočnice napretku ove sredine", saopšteno je iz DPS Berane.

Bonus video: