Lekić: SNP ne formira Vladu i ne može da postavlja nikakve posebne uslove

"Bez pet poslanika SNP-a u građanskoj vladi se, očigledno, može. Bez 35 poslanika državotvornih građanskih partija, očigledno ne", saopštila je potpredsjednica Socijaldemokrata

13623 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) bi u vladu, ali ne ni evropsku ni građansku, nego ako je ikako moguće anti-NATO i prorusku, kazala je potpredsjednica Socijaldemokrata (SD) Milica Lekić.

"No, SNP vladu NE formira, ne može da postavlja nikakve posebne programske uslove, niti da određuje ko će biti njen dio, a ko ne i to treba jasno da saopšte svom članstvu, umjesto što im na zatvorenim sastancima obećavaju neku dobro odigranu 'partiju šaha za Kosovo, Republiku Srpsku i Srbiju'", navodi se u njenom saopštenju.

Lekić ističe i da svojom "pojačanom nacionalističkom retorikom, kojom pokušavaju da opravdaju ulazak u Vladu", samo sebe dodatno diskvalifikuju kao prirodni dio ove ili bilo koje građanske i evropske vlade.

"Pa, da ponovimo: bez pet poslanika SNP-a u građanskoj vladi se, očigledno, može. Bez 35 poslanika državotvornih građanskih partija, očigledno ne", saopštila je ona.

Bonus video: