Demokrate: SNP svojim djelovanjem napravio otklon od svega što su postulati i ideje na kojima je nastao

"Ne možemo da shvatimo da nas sada vi optužujete da širimo izmišljotine, nas koji smo građankama i građanima Crne Gore prvi ukazali na put kojim će da krenu i mjesecima ukazivali da se sprema neviđena izdaja, i to upravo od SNP-a, u šta su se juče i uvjerili"

4100 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora optužila je Socijalističku narodnu partiju (SNP) da je svojim djelovanjem "u posljednja tri mjeseca napravio neviđen otklon od svega što su postulati i ideje na kojima je nastao SNP".

Kako se navodi u reagovanju Demokrata, SNP je svojim "paktom sa DPS-om izdao one časne i poštene ljude koji su se decenijama borili protiv bivšeg režima i zbog toga bili ponižavani i diskriminisani".

Oni se reagovali na navode SNP-a koji je saopštio da "Demokrate brutalnim izmišljotinama" na njihov račun "pokušavaju da se povrate suočeni sa fijaskom na protestima"

"Nakon jučerašnje odluke rukovodstva SNP da se odmetne od svog časnog članstva, postavlja se pitanje da li bilo šta što dolazi od ovih ljudi više ima smisla? Ne možemo da shvatimo da nas sada vi optužujete da širimo izmišljotine, nas koji smo građankama i građanima Crne Gore prvi ukazali na put kojim će da krenu i mjesecima ukazivali da se sprema neviđena izdaja, i to upravo od SNP-a, u šta su se juče i uvjerili", navode Demokrate.

Dodaju da "sve što ste do sada gospodine Jokoviću tvrdili bila je gola laž, pa što ne bi i ova najnovija".

"Vi koji u nedostatku opravdanja za svoje pogubne poteze fokus javnosti stavljate na podjele i prebrojavanja krvnih zrnaca, jezik, vjeru, naciju, vi koji za Crnogorce kažete da su istorijski falsifikat, svakodnevnim floskulama o ubrzanju evropskog puta i deblokiranju institucija naše države, pokušavate da zamaskirate najveću izdaju savremene Crne Gore, u kojoj igrate po notama kriminalnog bivšeg režima. Koliko je prevarantska Vaša teza u vezi sa razlozima za formiranje koalicije sa DPS-om gdje tvrdite da idete sa njima jer vam treba 49 mandata za izbor pravosudnih funkcija, govori činjenica da Vlada nema nikakav uticaj na ove izbore, već se isti biraju u Parlamentu. Gospodine Jokoviću, mogli ste sa DPS-om i ranije da izaberete ove funkcije, a ne da ih ovako vraćate na vlast. Možete i dan danas, imate 49, izaberite sve pravosudne funkcije sa DPS, ako želite i ako ste na to primorani, ali nemate pravonda sa njima formirate vlast. Dakle, da građanima bude jasnije o kome se radi - Vi gospodine Jokoviću predstavljate čovjeka čiji je biznis rastao uporedo sa rejtingom DPS-a gotovo u svim opštinama u Crnoj Gori, čovjeka koji je plasirao prvorazredne laži da je u Beograd pozvan od strane Patrijartha, što je Patrijarh i demantovao, čovjeka koji je trvrdio da nikada neće izdati časno i dosljedno članstvo SNP, juče ste vaskrsnuli, kao i Vaš kolega Dritan Abazović u novog Darka Pajovića i prodali mučeničko članstvo SNP-a i njihove porodice za siću ispod stola Brana Mićunovića, što je, tvrdimo, najveća sramota koju jedan čovjek i jedna stranka može da doživi".

Demokrate se pitaju i "šta reći o ljudima koji su na svojim lokanim odboruma tvrdili da otac Gojko Perović dijeli crkvu u Crnoj Gori po narodu i priželjkuje autokefaliju".

"Ne može se reći ništa drugo do da se radi o klasičnim uzurpatorima i izdajnicima. Mi nikada nećemo biti dio tog plana, nikada nećemo biti dio onih kojima su produbljivanje podjela u Crnoj Gori prioritet. U pravu ste kada kažete da nama, za razliku od vas, nije bitno ko kojim jezikom govori, ni ko u koju crkvu ide, ili ne ide, niti bilo koje drugo svojstvo i opredjeljenje, nama je važno prije svega da li ste čovjek ili ne i da se data riječ drži, a kako je vi držite vidjeli smo juče. Jasno je svima ko se bori za fotelje, a ko želi da madat vrati građankama i građanima. Jasno je svima ko radi u interesu građanki i građana Crne Gore, a ko radi u interesu Milovih prijatelja iz regiona, kako to kaže lider SNP. Jasno je svima ko ide na konsultacije sa građankama i građanima, a ko ide na konsultacije kod DPS saveznika u regionu. Gospodo iz SNP, vašim djelovanjem u poslednja tri mjeseca ste napravili neviđen otklon od svega što su postulati i ideje na kojima je nastao SNP, vašim paktom sa DPS-om izdali ste one časne i poštene ljude koji su se decenijama borili protiv bivšeg režima i zbog toga bili ponižavani i diskriminisani".

U reagovanju navode da će se SNP u to uvjeriti "brzo na izborima u Beranama na kojima će se spustiti zavjesa na ovu predstavu koju ste odigravali širom Crne Gore".

"Poslednji čin vaše DPS predstave je u toku, maske su pale, a za bis nikada više nećete imati priliku. Beranke i Beranci imaju spreman odgovor za vašu predstavu, a to nije aplauz. Zato pozivamo na masovne građanske proteste u četvrtak u 18:00h, u Herceg Novom, na Toploj i u nedjelju u Podgorici u 18h, prekoputa Hrama", zaključuju Demokrate.

Bonus video: