Demokrate: URI priča o akcizama služi samo radi podmetanja

"Tragično je da GP URA kao politički subjekt sa blizu 2 odsto podrške građanki i građana Crne Gore traži vlast samo za sebe, jer to ne poznaje niti jedan demokratski sistem"

3308 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratskka Crna Gora saopštila je da Građanskom pokretu (GP) URA priča o akcizama "služi samo radi podmetanja kako bi sazvali sjednicu na kojoj planiraju da izvedu prevaru vijeka"

URA je danas pozvala Demokrate i Demokratski front "da jednom zaborave na uskopartijske interese i sazovu sjednicu Skupštine"

"Reagovanja i apeli GP URA da Demokrate sazovu sjednicu Skupštine Crne Gore, pored toga što upućuju na politički amaterizam, izazivaju pomiješana osjećanja, ne znamo da li da se smijemo ili da ignorišemo. Smiješno je da nas pozivaju na potez za koji su nam oduzeli pravo da se bilo šta pitamo onog trenutka kad su formirali koaliciju sa DPS-om. Tragično je da GP URA kao politički subjekt sa blizu 2 odsto podrške građanki i građana Crne Gore traži vlast samo za sebe, jer to ne poznaje niti jedan demokratski sistem - sve u svemuu tragikomedija", navodi se u reagovanju Demokrata.

Naveli su i da bi voljeli da GP URA objasni građanima "na koji način Demokrate mogu da sazovu sjednicu Skupštine Crne Gore?"

"Koji je to mehanizam? Želite da se ponašamo kao vi koji ovih dana kada najavljujete ustavni puč i potpuno nelegalno i nelegitimno sazivanje sjednice Skupštine. Zna se ko jedini ima ingerencije da sazove sjednicu, zna se vrlo dobro šta piše u Ustavu i Poslovniku. Prestanite da zamajavate javnost svojim neznanjem, prestanite sa ispunjavanjem onoga što vam vaš mentor Brano Gvozdenović naređuje. Ne čude ovakvi apeli od ljudi koji su zvanično bili najbliži saradnici osuđenih šefova organizovanih kriminalnih grupa. Ne čude ovakvi apeli od onih koji su spremni da iznevjere preko 200.000 glasova građanki i građana Crne Gore i da sve to predaju na tacnu onima koji tri decenije nisu mogli da nas približe EU zbog svojih kriminalno koruptivnih radnji. Koliko su besmisleni ovi zahtjevi sa druge strane nam govori činjenica da URA sada brine o akcizama, a koalira upravo sa onima koji su glasali protiv ovog zakonskog rešenja".

Demokrate tvrde da je ovo "ona ista prevara koju su forsirali tokom izbora Tužilačkog savjeta, kada su planirali da zajedno sa DPS-om izaberu DPS Tužilački savjet".

"Pa smo ih u tome spriječili, a kad smo ih spriječili srušili su sve one koji su birali nezavisan Tužilački savjet. Smetali smo im samo zato što smo se borili da Tužilaštvo bude nezavisno, što je njima remetilo dogovore. S obzirom da idete po skupovima organizacija na kojima dominira najradikalniji desničarski repertoar, na skupovima čiji su vas ljudi, kako vi kažete, vrijeđali na nacionalnoj osnovi, s obzirom da je za vas DF Sorbona i da imate odličnu saradnju, po sopstvenom priznanju, s obzirom da sa državnim vrhom Srbije imate komunikaciju na dnevnom nivou, nemojte ih folirantski pozivati putem medija, učinite to telefonom i direktno, kad se već toliko često na skupovima i u kabinetima srijećete. Poštovani građani, nije njima do cijena goriva, njima je do onog 21 miliona i fotelja i funkcija, pa im ova najobičnija besmislena floskuletina o akcizama služi samo radi podmetanja kako bi sazvali sjednicu na kojoj planiraju da izvedu prevaru vijeka. Zato smo svi dužni da masovnim protestnim skupovima u četvrtak, u 18:00h, prekoputa crkve Sv. Spasa u Herceg Novom i u nedjelju, u 18:00h, prekoputa Hrama u Podgorici, pokažemo šta mislimo o njihovim koruptivnim i prevarantskim potezima", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: