Demokrate: Kako da bilo ko iz Demokrata sazove sjednicu Skupštine osim putem ustavnog puča, kao što ste vi namjerili?

"Da li vam je sada jasno zašto su URA i SNP jedine partije čije javne funkcionere nije gonio Milivoje Katnić? Da li je sada jasno ko je na pozicijama odlučivanja i moći na svim nivoima čuvao DPS vojnike, poput Lazovića, Katnića, Tomčića i brojnih drugih lica zaduženih za izvođenje specijalnih DPS zadataka"

13828 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora reagovala je na današnji ponovni poziv Građanskog pokreta (GP) URA da deblokiraju rad Skupštine kako bi se "smanjile akcize na gorivo i spustile rekordne cijene", poručivši da objasne javnosti kako "bilo ko iz Demokratske Crne Gore može sazvati sjednicu Skupštine Crne Gore, osim da ode putem koji oni namjeravaju, a to je putem ustavnog puča."

"Kolege iz URE se očigledno drže dobro oprobanog metoda da ako laž ponove hiljadu puta, ona može postati istina, te ih stoga još jednom pozivamo da objasne javnosti kako bilo ko iz Demokratske Crne Gore može sazvati sjednicu Skupštine Crne Gore, osim da ode putem koji oni namjeravaju, a to je putem ustavnog puča", piše u saopštenju.

Iz tog razloga, kako navode, pozivaju sve građane Crne Gore na "masovne evropske proteste u četvrtak u Herceg Novom u 18h, prekoputa crkve Svetog Spasa na Toploj i u nedjelju u Podgorici u 18h, prekoputa Hrama i tražimo od Cijele Crne Gore da ne nasijeda na podvale DPS džojstik partije zvane Građanski pokret URA."

"Prekinite da zamajavate javnost navodnom brigom za njihovo dobro, kada ste napravili koaliciju sa onima koji su 30 godina pustošili državne resurse, fabrike, preduzeća i tjerali našu mladost iz Crne Gore. Građani Crne Gore treba da znaju da je riječ o partiji koja je zbog 21 miliona eura izdala sve građane Crne Gore i zajedno sa onima koji su joj ponudili mito stečen u kriminalnim centrima moći, formirala koaliciju radi vršenja vlasti. U tom naumu prekrajanja izborne volje građana planirali su da Tužilački savjet biraju zajedno sa DPS-om kako bi na pozicijama moći zadržali i sačuvali njihovog druga i prijatelja Milivoja Katnića", poručile su Demokrate.

Građanskom pokretu URA poručuju da, da su manje brinuli o foteljama, a više o dobru građana Crne Gore, nikada ne bi otišli putem kojim su krenuli, te da su cijene "takve kakve jesu zbog partnera sa kojima planiraju da formiraju DPS vladu."

"Da li vam je sada jasno zašto su URA i SNP jedine partije čije javne funkcionere nije gonio Milivoje Katnić? Da li je sada jasno ko je na pozicijama odlučivanja i moći na svim nivoima čuvao DPS vojnike, poput Lazovića, Katnića, Tomčića i brojnih drugih lica zaduženih za izvođenje specijalnih DPS zadataka. I pored svega toga, gle čuda na smanjenje akciza na gorivo poziva URA, satelitska partija odnarođenog DPS-a, čiji je sadašnji koalicioni partner glasao protiv smanjenja tih istih akciza. Na smanjenje akciza na gorivo poziva partija koja je potrošila više službenog goriva nego sve partije zajedno. A, zbog čega?", pitaju Demokrate.

Zbog 21 miliona Abazović se, kako navode u saopštenju, povezao sa "beogradskim vlastima, DPS-om i ,,Noćnim vukovima’’ i organizacijama koje su ga vrijeđali na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, formirala koaliciju sa SNP-om čiji je lider saopštio da su Crnogorci izmišljena nacija i istorijski falsifikat, a onda kao šlag na torti otišao u naručje DPS-a, čiji su ga funkcioneri nazivali bitangom, šibicarem i slugom medijiskih reketaša", navodi se u saopštenju.

Demokratska Crna Gora poručuje da je ovo "čist dokaz one narodne umotvorine: daj mu vlast i novac da vidiš kakav je čovjek i na šta je sve spreman."

"Drage kolege, ovo vrijeme zahtijeva odgovorne, časne i nekorumpirane političare. Političare koji zarad ličnog ćara, porodične kase i kriminalnih interesa, nijesu spremni pogaziti datu riječ. Međutim, sve ovo što ste u svom saopštenju naveli je dokaz da su ljudi bez riječi niko i ništa", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: