Abazović sa Varheljijem: Briselu treba stabilna Vlada koja će imati kapacitet da sprovede sve neophodne reforme

Abazović i Varhelji razmijenili mišljenja o odnosima Podgorice i Brisela u kontekstu revitalizacije procesa proširenja EU

17908 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Varhelji i Abazović, Foto: Gov.me
Varhelji i Abazović, Foto: Gov.me

"Crnoj Gori je potrebna Vlada koja je stoprocentno proevropska i koja će imati tri glavna pravca djelovanja: deblokada pravosuđa, ekonomska stabilnost i izborna reforma", kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na zvaničnom sastanku sa Oliverom Varheljijem, evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Varhelji je kazao da Briselu treba stabilna Vlada koja će imati kapacitet da sprovede sve neophodne reforme u procesu evropskih integracija.

"Potpredsjednik Vlade Abazović je naveo da će nova Vlada biti posvećena snažnim reformama u oblasti vladavine prava, kako bi što prije odblokirala proces i pridružila se EU kao punopravna članica", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pored političke situacije u Crnoj Gori, Abazović i Varhelji razmijenili mišljenja o odnosima Podgorice i Brisela u kontekstu revitalizacije procesa proširenja EU.

Bonus video: