URA: Bečić i Mandić znaju samo za blokade i destrukciju, a građani će zbog njih plaćati još skuplje gorivo

Iz Građanskog pokreta URA ponovo uputili apel Demokratama i DF-u da "obustave blokadu Skupštine" i omoguće umanjenje akciza na gorivo

10074 pregleda 74 reakcija 71 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Lideri Demokrata i Demokratskog fronta Aleksa Bečić i Andrija Mandić znaju samo za blokade i destrukcije, a građani će zbog njih od utorka plaćati još skuplje gorivo, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

U svjetlu najave da bi cijena eurodizela od ponedjeljka mogla poskupjeti za čak 29 centi, a dvije vrste benzina za po 16 centi, šta pokazuju preliminarni podaci nakon jučerašnjeg zatvaranje berzi, iz GP URA su ponovo uputili apel Demokratama i DF-u da "obustave blokadu Skupštine" i omoguće umanjenje akciza na gorivo.

"Dok cijene energenata vrtoglavo rastu, šta se makar u nekoj mjeri može umanjiti usvajanjem predloga o smanjenju akciza, Bečić i Mandić još uvijek blokiraju sjednicu državnog parlamenta, koji mora odlučiti po tom pitanju. Razumijemo da su Bečiću i Mandiću partijski interesi ispred javnog, ali zbog ukupne situacije moramo reagovati brzo i efikasno, kako bi umanjili brojne negativne efekte krize", saopštili su iz GP URA.

Podsjećaju da ta stranka danima poziva Demokrate i Demokratski front da odblokiraju Skupštinu i u što kraćem roku zakažu sjednicu, kako bi se na dnevnom redu mogao naći i predlog o umanjenju akciza na gorivo.

"Ono što Bečić i Mandić nažalost ne razumiju, jeste da svaki novi rast cijene energenata uslovljava i rast cijena gotovo svih drugih proizvoda, a time značajno pogađa budžet svih građana Crne Gore. Sve što Bečić i Mandić znaju jesu blokade i destrukcije, a građani će zbog njih od utorka plaćati još skuplje gorivo", dodaju iz URE.

Iz te partije podsjećaju da su ranije inicirali i ukidanje PDV-a za osnovne životne namirnice, ali da je i taj predlog na čekanju, dok se ne odblokira rad državnog parlamenta.

Bonus video: