Demokrate: Vlada može ograničiti cijene nafte, ali Abazović ne dolazi na sjednice

Uredbe o ograničenju cijena već su donijele Hrvatska, Srbija i Mađarska, ali ne i Crna Gora, podsjećaju iz Demokratske Crne Gore

25921 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Sa jednog od protesta Demokrata, Foto: Luka Zeković
Sa jednog od protesta Demokrata, Foto: Luka Zeković

Vlada može donijeti uredbu o ograničenju cijena nafte i naftnih derivata na određeni vremenski rok, ali predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, neće da dođe na sjednicu, saopštili su predstavnici Demokratske Crne Gore.

"Evo ih ponovo dežurni dušebrižnici za dobrobit građana Crne Gore, koji su trošili više goriva na službena putovanja sa svoja 4 poslanika, nego li partije sa po 20, 30 poslanika u Parlamentu", navodi se u njihovom saopštenju.

Dodaju i da se tada nisu čudili da li takav nezahvalni i rasipnički odnos prema novcu građana Crne Gore pogađa one najugroženije, "već su i ovih dana špartali po Crnoj Gori obmanjujući svoje birače na grbači građana".

"Dok ovih dana cijene vrtoglavo rastu, Dritan Abazović sa Đukanovićem pregovara o povećanju broja resora i uhljebljenju svojih partijskih drugova na teret građana Crne Gore, što će dovesti do rebalansa budžeta. Zato pozivamo građane na masovni protest protiv narodne prevare i povratka DPS-a, u nedjelju, u Podgorici, 18:00h, prekoputa Hrama", saopštile su Demokrate.

"Zamislite o kakvom se licemjerstvu radi, kada gospodin Abazović proziva poslanike u Skupštini Crne Gore da zakažu sjednicu, a on sam nije došao na sjednicu Vlade na kojoj je utvrđen predlog Zakona o akcizama. Eto koliko mu je stalo do interesa građana. Nakon samo godinu dana rada srušio je prvu Vladu Crne Gore poslije 30 godina režima Mila Đukanovića, po nalogu kriminalnih centara moći i beogradske vlasti razriješio predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, zahvaljujući čijem radu je ta institucija vraćena na nivo koji joj pripada i proglašena za najtransparentniji zakodavni dom na prostoru bivše Jugoslavije, uključujući i zemlje EU, Sloveniju i Hrvatsku"

Iz Demokrata su podsjetili i da institucija u kojoj su "na istorijskoj sjednici" u decembru prošle godine donešeni brojni zakoni koji su po prvi put u 30 godina omogućili: veće plate, veće penzije, veće staračke naknade, dječije dodatke za svu djecu do 18 godina, besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori, vraćanje naknade majkama sa troje ili više djece, otpremnine radnicima, povećanje minimalne zarade...

"Te rezultate gospodin Abazović nije mogao da oprosti. Odlučio se da destabilizuje Crnu Goru, produbi podjele u društvu, vrati DPS na vlast i dovede u pitanje turističku sezonu pred nama. No ucijenjeni od strane kriminalaca, brifingovani po beogradskim čaršijama, Dritan Abazović i Vladimir Joković žure ka izvršenju najveće izdaje Crne Gore. Veliki borac za interese građana, gospodin Abazović već 2 mjeseca po naređenju ekstremističkih nacionalističkih grupa ne dolazi na sjednice Vlade, kako bi olaksao šverc cigareta kroz navodnu krađu iz Luke Bar", piše u njihovom saopštenju.

Dodaju i da "pošto gospodin Abazović samo umije da obmanjuje građane svojim površnim floskulama, predložićemo mu rješenje iz ove situacije".

"Vlada Crne Gore u koju se ne pojavljuje, može donijeti Uredbu o ograničenju cijena nafte i naftnih derivata na određeni vremenski rok, ali Abazović neće na sjednicu, jer kriminalna hobotnica tako traži", istakli su iz Demokrata.

U saopštenju su dodali da su uredbu o ograničenju cijena donijela Hrvatska,Srbija,Mađarska, ali ne i Crna Gora, "jer Dritan umjesto na sjednice Vlade po direktivama švercerskih centara moći već dva mjeseca ne dolazi na sjednice Vlade, pa je lakše optuživati druge, nego pogledati sebe u lice i poći na bankomat i primiti platu za nedolazak na posao".

"E zato, dok mi dajemo konstruktivna rješenja za izlazak iz ove situacije, Dritan Abazović ispijajući kafe po Podgoričkim kafićima i zatvorima sa kriminalcima i pišući štura saopštenja sa ciljem obmane crnogorske javnosti, pregovara sa Đukanovićem o povratku DPS-a na vlast. Svako zakazivanje sjednice Skupštine zbog navodnog smanjenja cijene goriva od 10 centi po litru, što je smanjenje ukupnog troška građana po domaćinstvu šest eura na mjesečnom nivou, znači predaju vlasti u ruke DPS-a, smanjenje plata, penzija, ukidanje naknada majkama i ukidanje dječijih dodataka", zaključuje se u njihovom saopštenju.

Bonus video: