Demokrate: Zarad ministarskih funkcija URA spremna da igra po instrukcijama poraženog kriminalnog režima

Koliko bi država i građani uštedjeli da nije, po njihovom kazivanju, kriminalnih i, kako su često govorili, “lopovskih” aktivnosti njihovih sadašnjih poželjnih partnera"

19612 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je Grđanski pokret URA "zarad ministarskih funkcija, direktorskih mjesta i pozicija po dubini spremna da prihvati i igra po instrukcijama poraženog kriminalnog režima".

Demokrate su reagovanju GP URA oslovile kao "NP (Nacionalistički pokret) URA".

"Znamo da je potreba NP (Nacionalističkog pokreta) URA da pronađu način kako bi pokušali da opravdaju pronevjeru svakog od 208 hiljada glasova velika kao i hrpa novčanica od 21 milion eura, ali njihovo posljednje saopštenje u kojem pokušavaju prevariti građane pričom o “izgubljenih” 5,60 eura na mjesečnom nivou više je nego tragično, ubogo, smiješno, providno, patetično – jednom riječju: groteskno. Ajde što je to licemjerno, jer sastavljaju Vladu sa ljudima koji su bili protiv predloga da se na decembarskoj sjednici, tri mjeseca ranije, isto ovo pitanje riješi, već su se tobože jako zabrinuli za budžet građana oni koji su bili na čelu bezbjednosnog sektora, a koji su u njegovom vrhu i na pozicijama odlučivanja ostavili ljude koji su bilo pokrovitelji nelegalnog prometa cigareta i svakojakih kriminalnih aktivnosti. Koliko bi država i građani uštedjeli da nije, po njihovom kazivanju, kriminalnih i, kako su često govorili, “lopovskih” aktivnosti njihovih sadašnjih poželjnih partnera – Brana Mićunovića, Ivanovića, Gvozdenovića...? Koliko bi država uštedjela da nije bilo organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu bio Svetozar Marović, njihov današnji koalicioni partner i jedan od posrednika sa Vučićem?", navodi se u reagovanju.

Demokrate dodaju da "lažna poniznost pred građanima Crne Gore prethodnih dana, predstavljajući sebe kao zaštitnike njihovih interesa, samo je uvertira pred nasilnički scenario koji planiraju da sprovedu ovih dana".

"Zarad ministarskih funkcija, direktorskih mjesta i pozicija po dubini, ljudi iz rukovodstva Nacionalističkog pokreta URA spremni su da prihvate i igraju po instrukcijama poraženog kriminalnog režima. Plan je jasan: DPS, opozicija i njihova džojstik partija URA prvo želi tobožnjom kuknjavom oko smanjenja akciza na gorivo stvoriti privid o pritisku javnosti i “višem cilju”, kako bi ustavnim pučem hitno zakazali sjednicu Skupštine, a u stvari – obični piknik, na kojem bi realizovali sve svoje unaprijed određene ciljeve – izabrali predsjednika Skupštine iz redova korumpiranog rukovodstva SNP-a i Iznoguda za premijera, čime bi ovaj višemjesečni cirkus bio kompletan. Naravno, i da odmah nakon toga smanje plate, ukinu dječije dodatke, naknade majkama, smanje staračke naknade, ukinu besplatne udžbenike. Time će građanima oteti od 100 do 250 eura, što je mnogo više od 5 eura i 60 centi mjesečno, koje nudi Abazović i Nacionalistički pokret Ura".

Dodaju i da je URa u svom današnjem saopštenju "slaga" i da je (Andrija) Mandić njihov koalicioni partner.

"A oni sa Mandićem sastanče na dnevnom nivou, pa smo tako imali za rezultat tih dogovora da ih Mandić odvede u Beograd kod Patrijarha, pa kod Aleksandra Vučića, pa kad ni to nije bilo dovoljno, Mandić je Abazovića odvukao i na slavu kod Noćnih vukova, gdje je ovaj otrpio čak i uvrede na nacionalnoj osnovi. Zauzvrat, Abazović je Mandiću obećaovao učešće u Vladi preko SNP-a na način što bi od sedam mjesta u Vladi sada već pokojne partije, Mandiću pripala četiri “nestranačka”, ali i određeni broj mjesta po dubini. Zato je mjesecima unazad Abazović ponavljao da je “DF Sorbona”. Ovo potvrđuje i činjenica da je Abazović sa DPS smijenio Bečića, ali nije smijenio niti jednog potpredsjednika iz DF-a? Čudno zar ne? Čini se da bi “veliki vezir” iz poznatog crtanog filma učinio sve i dao sve da makar samo na par mjeseci zasjedne u fotelju premijera i napravi većinu sa DPS-om, čime bi ih bez izbora vratio na vlast. Zastiđe! Vjerovatno je i iz tog razloga Abazović postao poznat po patološkim lažima", navodi se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: