protest demokrata u podgorici

Bečić: 5. juna da se održe vanredni izbori, ako imaju 49 poslanika neka odblokiraju pravosuđe

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić je kazao da onaj ko je tražio jedan koncept prije godinu i po, sada traži novi koncept, koncept sa DPS

59399 pregleda 425 reakcija 93 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Luka Zeković
Sa protesta, Foto: Luka Zeković

U Podgorici je večeras održan novi protest Demokratske Crne Gore protiv, kako navode, prekrajanja izborne volje građana.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić je kazao da "onaj ko je tražio jedan koncept prije godinu i po, sada traži novi koncept, koncept sa DPS (Demokratska partija socijalista)".

Kazao je "da su mu dali da bude koordinator bezbjednosnih službi, a danas se Crnom Gorom šetaju ne samo tone cigareta nego i kokaina".

"Nije to mirenje Crne Gore to je novo svađanje i pucanj u volju naroda. Nećemo to dozvoliti", rekao je Bečić.

Bečić
Bečićfoto: Luka Zeković

Rekao je da se ovih dana čuje još jedna podvala.

"Sjetili su se cijena goriva oni koji su 30 godina gurali ruku u džep naroda. Sad se sjetili cijena goriva, a kad sam na sjednici stavio na glasanje zakon kojim se smanjuju akcize, glasali su protiv SNP i današnji koaliconi partneri URE iz DPS-a i svih opozicionih partija", kazao je Bečić.

Kazao je da se ovih dana ponovo čuje teza "49 poslanika".

"Tih 49 se raspalo kao kula od karata", rekao je Bečić.

On je predložio da se 5. juna održe vanredni izbori.

" A oni ako imaju 49 poslanika neka odblokiraju pravosuđe. Evo sam vam dao rješenje. Ako su cilj evropske vrijednosti, izvolite riješite to, ali prije toga skratite mandat i da idemo na izbore", kazao je Bečić.

Predsjednik Odbora Demokrata Prijestonice Cetinje, Danilo Mrvaljević je poručio da obraz nije na prodaju.

Kazao je da "oni ne znaju šta je riječ, šta je čovjek ko se ne boji nikoga osim Boga".

"Nema više prodaja i izdaja, lekciju o demokratiji će dobiti za desetak dana u Beranama. Nakon veličanstvene pobjede na izborima u avgustu 2020. neko sada sve nudi na tacnu Đukanoviću koji je opljačkao Crnu Goru, razorio privredu. Neće moći tako, idemo na izbore pa ako vam građani daju glasove, srećno vam bilo. Ali oni ne smiju na izbore jer im se gase partije nakon ovoga", rekao je Mrvaljević.

Građani su se okupili preko puta Hrama Hristovog Vaskrsenja.

Demokrate su prethodnih sedmica organizovale više okupljanja u crnogorskim gradovima zbog najave formiranja manjinske vlade.