Bulatović neće da podnese ostavku: Apelacioni sud ga kaznio, ne smatra da je učinio ništa nečasno i nedostojno

"Poslao sam jednog mladog čovjeka na obuku, kako su to radile mnoge opštine. Novac dat za njegovu obuku uplatio sam na opštinski račun. Dakle, nije Opština štetovala ništa", rekao je Bulatović

26795 pregleda 73 reakcija 4 komentar(a)
Sa sjednice SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Sa sjednice SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović kazao je da neće podnijeti ostavku, iako ga je, zbog zloupotrebe službenog položaja, Apelacioni sud kaznio tri mjeseca zatvora uslovno na godinu.

Povezani članci

02. Mart 2022.

Može li osuđeni Bulatović da vodi grad

On je to izjavio danas na početku sjednice Skupštine Opštine (SO), nakon što je odbornica Demokratske Crne Gore Zorana Bakić od predsjednika lokalnog parlamenta Milana Đukića tražila da kostatuje Bulatovićevu ostavku.

Predsjednik Opštine, kako je kazao, ne smatra da je učinio ništa nečasno i nedostojno.

Predsjednik Opštine Kolašin kažnjen je jer je u prijavi za stručno osposobljavanje Policijskoj akademiji u Danilovgradu, svojeručnim potpisom i pečatom lažno prikazao da Marko Matović radi na poslovima komunalnog policajca. Matović, koji je aktuelni v.d. načelnika Komunalne policije, tada, konstatuje sud, nije bio u radnom odnosu.

Predsjednik Opštine Kolašin je, kako piše u obrazloženju odluke Višeg suda, kasnije platio Matoviću stručno osposobljavanje u iznosu od 446 eura iz budžetskih sredstva.

"Poslao sam jednog mladog čovjeka na obuku, kako su to radile mnoge opštine. Novac dat za njegovu obuku uplatio sam na opštinski račun. Dakle, nije Opština štetovala ništa", rekao je on.

Bakić je podsjetila na odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi. Član 65, stav 4, kazala je ona, "jasno propisuje da je pravosnažna presuda koja predsjednika čini nedostojnim vršenja funkcije osnov za prestanak mandata po sili zakona".

Ona je kazala da će, ukoliko Đukić ne konstatuje prestanak mandata Bulatoviću, podnijeti krivičnu prijavu zbog nepostupanja po pravosnažnoj presudi.

Đukić, međutim, smatra da nije njegov posao da tumači zakon. Rekao je i da nije dobio pravosnažnu presudu, ali da će kopju presude, koju mu je odbornica Bakić dala, proslijediti skupštinskoj službi.

Đukić smatra da o tome da li je Bulatović učinio djelo koje ga čine nedostojnim funkcije treba da se izjasni sekretar Skupštine i nadležni skupštinski odbori.

Bonus video: