Radović podnio ostavku: Careviću važnija fotelja od sezone

"Smatram da nijedna osoba, ničije lične ambicije i ciljevi, ne smiju biti važniji od poštovanja izborne volje sugrađana koji sigurno zaslužuju funkcionalnu i savremenu lokalnu samoupravu, te primjerom podnošenja ostavke, na ovaj način želim da demonstriram”

28916 pregleda 239 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović podnio je ostavku, navodeći da gradonačelnik Marko Carević nije prihvatio uslove, jer mu je važnija fotelja od sezone.

“Uprkos ogromnom ličnom trudu i zalaganju da lokalna vlast u Budvi bude konstituisana na bazi prethodno postignutog koalicionog sporazuma kojim bi precizno bile definisane smjernice razvoja opštine Budva i nerazumijevanju i nepostojećoj saradnji između predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u Budvi, što rezultira aktuelnom, skoro dvogodišnjom političkom krizom podnosim ostavku na mjesto predsjednika Skupštine opštine. Smatram da nijedna osoba, ničije lične ambicije i ciljevi, ne smiju biti važniji od poštovanja izborne volje sugrađana koji sigurno zaslužuju funkcionalnu i savremenu lokalnu samoupravu, te primjerom podnošenja ostavke, na ovaj način želim da demonstriram”, naglasio je Radović.

Ostavka Radovića
Ostavka Radovićafoto: Vuk Lajović

Kazao je da je uložio napor da do kompromisa dođe, ali Carević nije prihvatio.

“Carević je očigledno iznad sezone, iznad budžeta, iznad plana investicije stavio svoju fotelju. Podnošenjem ostavke sam jasno pokazao da meni fotelja nije bitna. Ovo je drugi put da ja nudim svoju funkciju, nudio sam je prije šatora samo kako bi bila ispoštovana izborna volja građana i opstala vlast. Definitivno da je Carević stavio fotelju iznad svih nas, pa po cijenu da bude predsjednik Opštine zajedno sa prinudnom upravom. To najviše govori o njemu i opijenošću vlašću, ili, što sam mu lično rekao, da je dobio ozbiljnu bolest - izliv vlasti u mozak”, kazao je Radović.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović je kazao da ta partija neće da bude ikebana vlasti iz koje su istjerani.

On je naveo da ostavkom Radovića neće biti više pregovora, te da uvođenje prinudne uprave nije ništa strašno, ali da su birali manje zlo. Poručio je da neće biti kršenja izborne volje građana.

Bonus video: