Pavićević: Vlada nas je brzinom svjetlosti vratila u 90. godine, kolone na benzinskim pumpama, panika među građanima

"Činjenica je da nezaustavljiv rast cijena energenata, direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, pa svako dalje neustavno odlaganje održavanja sjednice Skupštine je bezobzirno i nehumano prema građanima i privredi Crne Gore"

6458 pregleda 16 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Današnji frapantno visok skok cijene goriva, rekordno je poskupljenje a ujedno i najveća cijena energenata u istoriji Crne Gore, saopštio je danas Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ovo ukazuje na ekonomsku neizvjesnost i tmurnu stvarnost koju žive naši sugrađani u sistemu do temelja uzdrmanom političkom krizom u parlamentarnoj većini i poraznih rezultata odlazeće vlade. Ova vlada nas je brzinom svjetlosti vratila u 90. godine i postajemo nijemi svjedoci doba kolona na benzinskim pumpama, panike među građanima dok trguju velike količine namirnica i to samo iz jednog razloga, povratak na već viđeno. Svi smo postali taoci jedne "fotelje" i pomračenih umova", istakao je Pavićević.

On je dodao da je u cilju iznalaženje rješenja, potrebno što prije odblokirati rad parlamenta i hitno usvojiti Predlog izmjena Zakona o akcizama kako bi se zaštitio javni interes i interes svih građana Crne Gore.

"Činjenica je da nezaustavljiv rast cijena energenata, direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, pa svako dalje neustavno odlaganje održavanja sjednice Skupštine je bezobzirno i nehumano prema građanima i privredi Crne Gore. Ovakvo stanje vodi ka dodatnom smanjenju kupovne moći domaćinstava, kojima je uvećanje zarada projektom "Evropa sad" pojeo vrtoglav rast cijena namirnica i inflacija", kazao je Pavićević.

On je poručio da stoga još jednom pozivaju predsjedavajućeg Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića da prevaziđe partijske interese i postupi na odgovoran način te sazove sjednicu Skupštine kako bi se omogućilo usvajanje adekvatnih mjera u pravcu korigovanja drastičnog rasta cijena goriva i spriječile kumulativne posljedice a to je dodatno poskupljuje svih životnih namirnica.

Bonus video: