URA: Tužni pokazatelj lažnog i deklarativnog evropejstva Vlade, Spajić i Milatović bi sjedjeli na deset stolica

Iz URA su poručili da su pozvali "Spajića, Milatovića, Krivokapića i ostale ministre u odlazećoj Vladi da zbog Crne Gore i njene evropske budućnosti pokušaju suzbiti svoje konzervativne stavove i usvoje navedenu Odluku Ministarstva vanjskih poslova, kako ne bi bili jedna od rijetkih država koja odbija osuditi rat i pratiti politiku EU"

10456 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
URA, Foto: Građanski pokret URA
URA, Foto: Građanski pokret URA

Činjenica da Vlada Milojka Spajića, Jakova Milatovića i Zdravka Krivokapića nakon 20 dana ruske agresije na Ukrajinu i dalje odbija da usvoji predlog Ministarstva vanjskih poslova (MVP) o uvođenju sankcija i pridruživanju svim državama Evropske unije (EU), šta je i naša zakonska obaveza, tužni je pokazatelj lažnog i deklarativnog evropejstva odlazeće Vlade, ali i najbolji argument zbog čega je ona morala da ode, bez obzira na to što se dio javnosti čudio zašto je tajming "baš sada" , saošteno je iz Građanskog pokreta URA.

Povezani članci

15. Mart 2022.

Vlada bježi od sankcija jer nema većinu

"Ovo je i razlog više što moramo što prije dobiti novu, 43. Vladu Crne Gore. Vlada izbjegava da stavi na dnevni red navedenu odluku, zbog toga što su, prema nezvaničnim informacijama, ministarke Vesna Bratić i Jelena Borovinić- Bojović, kao i ministri Ratko Mitrović i Aleksandar Stijović najavili premijeru da će biti protiv usvajanja odluke, dok će njiihove kolege Jakov Milatović i Milojko Spajić biti uzdržani. Ovakvim djelovanjem odlazeće Vlade, već oličene u novoformiranoj Spajićevoj političkoj partiji, srozava se i gazi međunarodni ugled Crne Gore i njen proces evropskih integracija. Jer se tom procesu i zastupanju spoljne politike EU ne može pristupati po principu "švedskog stola", kako to rade pojedini političari regiona, već se naša riječ i glavni spoljnopolitički kurs moraju pratiti dosljedno, a posebno u ovakvim kriznim situacijama", ističe se u saopštenju GP URA.

Iz te partije su dodali da su pozvali "Spajića, Milatovića, Krivokapića i ostale ministre u odlazećoj Vladi da zbog Crne Gore i njene evropske budućnosti pokušaju suzbiti svoje konzervativne stavove i usvoje navedenu Odluku Ministarstva vanjskih poslova, kako ne bi bili jedna od rijetkih država koja odbija osuditi rat i pratiti politiku EU".

"Ukoliko pak oni misle da Crna Gora treba biti u društvu onih država koje podržavaju agresiju, od Sjeverne Koreje, do vojne hunte u Mijanmaru, onda neka makar smognu snage da to i javno saopšte - kako ne bi građane dovodili u zabludu svojim kvazi-evropskim stavovima. Znamo da bi Spajić i Milatović najradije sjedjeli na deset stolica, ali to u ovakvim trenucima - pravi veću štetu nego korist za Crnu Goru i njen međunarodni ugled", zaključuje se u saopštenju URA.

Bonus video: